26 Nisan 2022 Salı

Yalancı Boşnak Mantısı (Patatesli) Tarifi

 

Yalancı Boşnak Mantısı (Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet milföy hamuru
  • 4 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 er tutam tuz, pulbiber, karabiber
  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Pulbiber 

    Yalancı Boşnak Mantısı (Patatesli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri haşlayalım ve çatal ile ezelim.
  • Tavaya sıvı yağı alarak küpler halinde doğranan soğanı alıp kavuralım.
  • Kavrulunca salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • En son patatesleri ve baharatları ekleyerek 4-5 dakika kavurup ocağı söndürelim, soğumaya bırakalım.
  • Milföy hamurlarının her bi karesini 4 eşit parça olacak şekilde keselim.
  • Ortasına hazırlamış olduğumuz iç harcımızdan yerleştirip mantı şeklinde kapatalım.
  • Fırın kabını yağlayarak düz kısım üstte kalacak şekilde mantıları yerleştirelim.Çok sık dizmemeye dikkat edelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişmeye bırakalım.
  • O pişerken sosumuzu hazırlayalım.
  • Sos tavasına tereyağını alarak eritelim, ardından salçayı ve baharatları ekleyerek kavuralım.
  • 3 yemek kaşığı kadar su ekleyerek sosumuzu açtıralım, fokurdayınca ocağı söndürelim.
  • Pişen mantıların üzerine önce sarımsaklı yoğurdu ardında hazırlanan sosu gezdirelim.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder