22 Nisan 2022 Cuma

Sahura Sütlü Yumurtalı Yumuşak (İnce Bazlama) Tarifi

 

Sahura Sütlü Yumurtalı Yumuşak (İnce Bazlama) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un dikkatli ekleyelim

Pişirmek için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Sahura Sütlü Yumurtalı Yumuşak (İnce Bazlama) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt ve suyu ılık olarak yoğurma kabına alıp üzerine şekeri mayayı ilave edip karıştıralım.
  • Tuzu ve yumurtayı ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Unu dikkatli ekleyerek yumuşak bir hamur yapıyoruz ve mayalanması için sıcak bir ortamada bekletelim.
  • Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölelim ve beze yapalım.
  • Bezeleri biraz dinlendikten sonra yemek tabağı büyüklüğünde açıp hepsini kenara alalım.
  • Tavayı ocağa alalım ve ısıtalım iyice ısınınca orta ateşe alalım fırçayla tavayı güzelce yağlayalım.
  • Açtığımız ince bazlamayı tavaya alıp üzeri kabarcıklar olunca tekrar fırçayla sıvı yağ sürüp çevirelim.
  • Diğer tarafı kızarınca tekrar çeviriyoruz biraz daha bekletelim ve ocaktan alalım.
  • Hepsini aynı şekilde yapıp bitirelim ince bazlamaları bal ve reçelle peynirle tüketebilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder