Tahinli Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2,5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı tahin
Tahinli Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye sütü,şekeri,yumurta sarısını ,unu ve nişastayı alıp karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynayıp göz göz olunca içerisine bir yemek kaşığı tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Ocağın altını kapatıp tahini ve vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra(isterseniz mikserle de çırpabilirsiniz. )hafif ıslattığımız kaselere muhallebiyi paylaştırıyoruz.
- Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırıp en az üç saat bekletiyoruz.
- Servis edeceğiniz zaman kaselerin kenarından hava aldırıp servis tabağına ters çeviriyoruz.
- İsteğe bağlı üzerine kırık fındık koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder