24 Nisan 2022 Pazar

Tartolet Tarifi

 

Tartolet Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 2 su bardağı un

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kremşanti (Soğuduktan sonra)

Üzeri için;

  • Çilek muz ya da dilediğiniz meyveler

    Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamurunu yapalım bütün malzemeyi kaba alıp, yoğuralım ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
  • Yoğurduğumuz hamuru streç filme sarıp, 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
  • Kreması için; tencereye kremşanti hariç tüm malzemeyi koyup homojen bir şekilde karıştıralım kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayan kremayı ocaktan alalım soğuyunca kremşanti ekleyip, çırpalım onuda buzdolabında dinlendirelim.
  • Tartolet kalıbımızı yağlayalım ve hamurumuzdan ufak toplar halinde tüm bölgeye dağıtalım.
  • Sonrasında parmağımızla bastırarak kabın şeklini aldıralım.
  • Hamur tabanlarına bir çatal yardımıyla çatal batıralım (Ben yaparken batırmayı unuttum o yüzden tabanı kabardı siz batırarak deneyin çok kabarmayacaktır)
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede hafif kızarana kadar kontrollü pişirelim.
  • Pişen tartoletlerimiz soğuyunca üzerine kremadan bolca sıkalım.
  • Üzerlerine jöleye batırdığımız meyvelerden koyalım buzdolabına dinlenmeye alalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder