- 4-6 Kişilik
- 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Yaban Mersinli Çok Vitaminli Bar Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yulaf kepeği
- 1 su bardağı kuru meyveli müsli
- ½ su bardağı keten tohumu
- ½ su bardağı susam
- 1 çay bardağı kavrulmuş badem
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı fındık
- 1 çay bardağı kurutulmuş yaban mersini
- ½ çay bardağı kabak çekirdeği içi
- ½ çay bardağı çiğ kaju
- ½ çay bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
- 10 adet kuru incir, kuru kayısı, hurma
- 1 su bardağı üzüm pekmezi
- ½ çay bardağı bal
- 1 yemek kaşığı tarçın
Yaban Mersinli Çok Vitaminli Bar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hurma, kuru kayısı, kuru incir ev kurutulmuş yaban mersinini mutfak robotundan geçirin.
- Çiğ kaju, fındık, ceviz ve badem içi ile kabak çekirdeği içinin yarısını mutfak robotuna aktarın ve küçük parçalar haline gelene kadar çalıştırın.
- Üzüm pekmezi, bal, tarçın, şekeri küçük bir kapta kısık ateşte kaynatın.
- Mutfak robotundan geçirdiğiniz karışımı yulaf kepeği, kuru meyveli müsli, keten tohumu, susam, kuru üzüm, kalan kabak çekirdeği içi ve rendelenmiş hindistan cevizi ile harmanlayın.
- Kısık ateşte kaynattığınız pekmezli karışımı da harca ekleyip, karıştırın.
- Fırın kabına yağlı kağıt serin. Hazırladığınız granola bar karışımını kaba aktarın.
- Üzerini sıkıca bastırarak örtün.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dk kadar pişirin. Fırından çıkınca arzu ettiğiniz gibi dilimleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder