26 Nisan 2022 Salı

Yaban Mersinli Çok Vitaminli Bar Tarifi

 


  • 4-6 Kişilik
  •  
  • 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
  •  

Yaban Mersinli Çok Vitaminli Bar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf kepeği
  • 1 su bardağı kuru meyveli müsli
  •  ½ su bardağı keten tohumu
  •  ½ su bardağı susam
  • 1 çay bardağı kavrulmuş badem
  •  1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı fındık
  •  1 çay bardağı kurutulmuş yaban mersini
  •  ½ çay bardağı kabak çekirdeği içi
  • ½ çay bardağı çiğ kaju
  •  ½ çay bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
  •  10 adet kuru incir, kuru kayısı, hurma
  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • ½ çay bardağı bal
  • 1 yemek kaşığı tarçın

    Yaban Mersinli Çok Vitaminli Bar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hurma, kuru kayısı, kuru incir ev kurutulmuş yaban mersinini mutfak robotundan geçirin.
  • Çiğ kaju, fındık, ceviz ve badem içi ile kabak çekirdeği içinin yarısını mutfak robotuna aktarın ve küçük parçalar haline gelene kadar çalıştırın.
  • Üzüm pekmezi, bal, tarçın, şekeri küçük bir kapta kısık ateşte kaynatın.
  • Mutfak robotundan geçirdiğiniz karışımı yulaf kepeği, kuru meyveli müsli, keten tohumu, susam, kuru üzüm, kalan kabak çekirdeği içi ve rendelenmiş hindistan cevizi ile harmanlayın.
  • Kısık ateşte kaynattığınız pekmezli karışımı da harca ekleyip, karıştırın.
  • Fırın kabına yağlı kağıt serin. Hazırladığınız granola bar karışımını kaba aktarın.
  • Üzerini sıkıca bastırarak örtün.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dk kadar pişirin. Fırından çıkınca arzu ettiğiniz gibi dilimleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder