Adana Usulü Kısır Tarifi

 

Adana Usulü Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur (Kısırlık, çiğ köftelik bulgur)
  • Üzerini geçecek kadar kaynamış su
  • 1 adet soğan
  • 6-7 adet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 2 adet küçük boy salatalık
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • İsteğe bağlı acı pul biber
  • 3-4 yemek kaşığı ekşi
  • İsteğe bağlı bir limon suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz

    Adana Usulü Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 2 su bardağı bulguru uygun bir kaba alın.
  • Yeterince tuzunu atın, üzerini az geçecek kadar sıcak su ile ıslatın ve karıştırın.
  • Üzerini kapatıp, bulgurları yumuşamaya bırakın.
  • Bütün sebzeleri ince ince doğrayın.
  • Bulgur yumuşadıktan sonra üzerine salça, kuru soğan ve baharatları ekleyip yoğurun.
  • Ardından doğranmış sebzeleri, nar ekşisini, ( benim ekşim çok kuvvetli olduğu için 3 yemek kaşığı kadar ekledim. Damak zevkine göre daha fazla veya az ekleyebilirsiniz)zeytinyağı ekleyip nazikçe karıştırın.
  • Domates, salatalık, marul, turşu vs servis edebilirsiniz.Not: istediğiniz sebzeyi ekleyebilir veya çıkarabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder