17 Mayıs 2022 Salı

Arnavut Böreği Pırasalı Tarifi

 

Arnavut Böreği Pırasalı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 su bardağı un
  • 2 su bardağı su ılık
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 4-5 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım kilo pırasa
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber

    Arnavut Böreği Pırasalı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç malzemesi için; pırasaları küçük küçük doğrayıp, yıkadıktan sonra süzelim ardından tavada suyunu çektirene kadar kavuralım tuz ,karabiber, pul biber, kırmızı toz biber ekleyip soğumaya bırakalım.
  • Ara katmanları yağlamak için tereyağını eritip, sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  • Hamuru için uygun bir kapta bütün malzemeler yoğurulup 15-20 dk. dinlendirilir.
  • Hamuru küçük küçük koparıp beze yapalım ve tabak büyüklüğünde açalım arasına tereyağı karışımı sürelim bütün bezeleri bu şekilde yapalım tepsim küçük olduğu için 8 beze altta 8 beze üstte.
  • Bezeleride 15-20 dk beklettikten sonra tepsi boyutunda elimizle açıp yağladığımız tepsimize yerleştiriyoruz üzerine iç harcımızdan dökelim diğer.
  • 8 bezeyide açıp böreğimizin üzerini kapatalım böreğimizi dilimleyip üzerine kalan tereyağı karışımından döküyoruz önceden ısıtılmış.
  • 200 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder