Karabuğday (Greçka) Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı karabuğday
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 200-250 gr mantar
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)
- 2-3 adet defne yaprağı
Karabuğday (Greçka) Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karabuğday pilavı için öncelikle kabuğunu soyduğumuz havucu rendeleyelim, mantarları da ince ince doğrayalım.
- Soğanımızın da kabuklarını soyduktan sonra yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
- Ardından tencereye tereyağını alalım ve eritelim.
- Yağ eridikten sonra üzerine soğan ve havucu ekleyerek diriliğini yitirinceye kadar kavuralım.
- Mantarları ekleyelim ve mantarlarda diriliğini kaybedene kadar soteleyelim.
- Sebzelerimiz sotelendikten sonra üzerine güzelce yıkadığımız karabuğdayı, tuz ve karabiberi ekleyerek kavuralım.
- Son olarak defne yaprağı ve sıcak suyu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Pilavımız suyunu çektikten sonra altını kapatalım ve kapağın altına kağıt havlu yerleştirip üzerini sardıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda karabuğday diğer adıyla greçka pilavımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder