17 Mayıs 2022 Salı

Karabuğday (Greçka) Pilavı Tarifi

 

Karabuğday (Greçka) Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı karabuğday
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 200-250 gr mantar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)
  • 2-3 adet defne yaprağı

    Karabuğday (Greçka) Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karabuğday pilavı için öncelikle kabuğunu soyduğumuz havucu rendeleyelim, mantarları da ince ince doğrayalım.
  • Soğanımızın da kabuklarını soyduktan sonra yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Ardından tencereye tereyağını alalım ve eritelim.
  • Yağ eridikten sonra üzerine soğan ve havucu ekleyerek diriliğini yitirinceye kadar kavuralım.
  • Mantarları ekleyelim ve mantarlarda diriliğini kaybedene kadar soteleyelim.
  • Sebzelerimiz sotelendikten sonra üzerine güzelce yıkadığımız karabuğdayı, tuz ve karabiberi ekleyerek kavuralım.
  • Son olarak defne yaprağı ve sıcak suyu ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  • Pilavımız suyunu çektikten sonra altını kapatalım ve kapağın altına kağıt havlu yerleştirip üzerini sardıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda karabuğday diğer adıyla greçka pilavımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder