17 Mayıs 2022 Salı

Biberli Ekmek(Acılı Ekmek) Tarifi

 

Biberli Ekmek(Acılı Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4su bardağı un
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Soğanlı biberli harç için;

  • 2 adet soğan
  • yarım çay bardağı susam
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 tutam tuz

    Biberli Ekmek(Acılı Ekmek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yoğurma kabına unu alalım, üzerine tuzu ekleyerek ortasına çukur olacak şekilde açıyorum, zeytin yağı, süt, su, maya ve şekeri ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
  • Yeterince yoğurduktan sonra üzerine streç ile kaplayıp, mayalanmaya bırakıyorum.
  • Hamur mayalanmaya bıraktıktan sonra biberli harcımızı hazırlıyorum. Bunun için uygun bir karıştırma kabına ince ince doğradığım soğanları, çörek otunu, susamı, pul biberi, salça ve zeytin yağını ilave edip karıştırıyorum.
  • Mayalı hamurumuzun üzerini açıyoruz ve yoğurup havasını alıyoruz. İlk olarak hamurumuzundan küçük bezeler alıp elimizde iyice yuvarlayalım, pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize alıyoruz. Tüm hamurumuz bitene kadar bu işleme devam ediyorum.
  • Ben hamuru tepsiye dizince üzerine parmaklarımla bastırdım soğanlı harç kabarınca üzerinden taşmasın diye yaptım. Sizde yapabilirsiniz.
  • Şekil verdiğimiz hamurun üzerine soğanlı biberli harcımızdan koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder