Biberli Ekmek(Acılı Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4su bardağı un
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı toz şeker
Soğanlı biberli harç için;
- 2 adet soğan
- yarım çay bardağı susam
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 tutam tuz
Biberli Ekmek(Acılı Ekmek) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yoğurma kabına unu alalım, üzerine tuzu ekleyerek ortasına çukur olacak şekilde açıyorum, zeytin yağı, süt, su, maya ve şekeri ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
- Yeterince yoğurduktan sonra üzerine streç ile kaplayıp, mayalanmaya bırakıyorum.
- Hamur mayalanmaya bıraktıktan sonra biberli harcımızı hazırlıyorum. Bunun için uygun bir karıştırma kabına ince ince doğradığım soğanları, çörek otunu, susamı, pul biberi, salça ve zeytin yağını ilave edip karıştırıyorum.
- Mayalı hamurumuzun üzerini açıyoruz ve yoğurup havasını alıyoruz. İlk olarak hamurumuzundan küçük bezeler alıp elimizde iyice yuvarlayalım, pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize alıyoruz. Tüm hamurumuz bitene kadar bu işleme devam ediyorum.
- Ben hamuru tepsiye dizince üzerine parmaklarımla bastırdım soğanlı harç kabarınca üzerinden taşmasın diye yaptım. Sizde yapabilirsiniz.
- Şekil verdiğimiz hamurun üzerine soğanlı biberli harcımızdan koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder