20 Mayıs 2022 Cuma

Bahar Pilavı Tarifi

 

Bahar Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kupa baldo pirinç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağına yakın taze iç bakla
  • 1 çay bardağına yakın bezelye
  • 1.5 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 3 adet taze soğan
  • Bir tutam dereotu
  • 1.5 su bardağı sıcak su

    Bahar Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak pirinçimizi çok sıcak olmayan tuz attığımız suda 15 dakika bekletelim.
  • Bir kaseyede yine sıcak su koyup, kuş üzümünüde bekletelim.
  • İç baklanın, dış kabuğunu çıkaralım.
  • Taze soğanları biraz irice doğrayıp, zeytinyağında hafif öldürelim.
  • Pirinci süzüp güzelce yıkayıp, soğanlara ilave edip, bir kaç kez çevirelim.
  • Daha sonra, iç baklayı, bezelyeyi, suyunu süzdüğümüz kuş üzümünü, şekeri, tuzu, bir kaç damla limon suyu ilave edip, kaynar suyu ekleyelim.
  • Pilav kaynamaya başlayınca altını kısıp, suyu çekinceye kadar pişirelim.
  • Suyu çekince üstüne doğradığımız dereotunu serpip, dinlendirip servis yapalım. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder