20 Mayıs 2022 Cuma

Barbunya Pilaki Tarifi


 

Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı taze barbunya
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 küp şeker
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 7-8 kaşık zeytinyağ
  • 2-2.5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • Bir tutam maydanoz

    Barbunya Pilaki Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Barbunyalar önden pişmeye yakın olacak şekilde haşlanıp kenara alınır.
  • Soğan ince ince doğranıp yağda kavurulur.
  • İnce doğranmış domates, sarımsak ve salça eklenerek kavurmaya devam edilir.
  • Sırasıyla diğer malzemeler havuç ve patates ince küpler halinde doğranıp tencereye ilave edilir biraz daha kavurulur.
  • En son barbunyalar, tuz karabiber eklenip bir iki tur çevirdikten sonra suyu verilir limonu sıkılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  • Sebzeler yumuşayınca altı kapatılır.
  • Uygun bir borcama alınıp dinlendirilir.
  • Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir. Afiyetle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder