Belçika Muhallebisi Tarifi

 

Belçika Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Çikolata sosu için;

  • 2 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı

    Belçika Muhallebisi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt, un ve şekeri ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
  • Tereyağ ve vanilyayı ekleyip 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
  • Islatılmış borcama muhallebiyi ekleyip soğutalım.
  • Çikolata sosu için tüm malzemeyi sos tenceresine alıp sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Tatlı biraz soğuduktan sonra çikolata sosunu üzerine yayalım.
  • Buzdolabında 2-3 saat soğutup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder