Damak Çatlatan Mozaik Pasta Tarifi


 

Damak Çatlatan Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket eritilmiş margarin
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt

Ganaj için:

  • 2 paket çikolata
  • 1 paket kremaÜzerine
    • Ben pirinç patlakları ve fındık kırığı kullandım

      Damak Çatlatan Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Margarini erimesi için ocağa alalım.
    • Başka bir kabın içerisine süt, şeker, kakaoyu ekleyelim ve içine çok küçük olmayacak şekilde bisküvileri kıralım.
    • Yağ eriyince ine ekleyip karıştıralım ve streç film serdiğimiz kalına dökelim.
    • Yaklaşık 2 saat buzlukta donsun.
    • Bu arada ganajı yapalım.
    • Kremayı ocakta kenarları köpük köpük olana kadar kaynatalım.
    • İçine 2 paket çikolata kıralım ve eridikten sonra hafif oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.
    • Buzlukta çıkarttığımız mozaik pastamızı üzerine dökelim ve üzerine ben pirinç patlakları,beyaz çikolata ve gofret çikolata kullandım ama süslemesi size kalmış

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder