Damak Çatlatan Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket petibör bisküvi
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket eritilmiş margarin
- 1.5 çay bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
Ganaj için:
- 2 paket çikolata
- 1 paket kremaÜzerine
- Ben pirinç patlakları ve fındık kırığı kullandım
Damak Çatlatan Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Margarini erimesi için ocağa alalım.
- Başka bir kabın içerisine süt, şeker, kakaoyu ekleyelim ve içine çok küçük olmayacak şekilde bisküvileri kıralım.
- Yağ eriyince ine ekleyip karıştıralım ve streç film serdiğimiz kalına dökelim.
- Yaklaşık 2 saat buzlukta donsun.
- Bu arada ganajı yapalım.
- Kremayı ocakta kenarları köpük köpük olana kadar kaynatalım.
- İçine 2 paket çikolata kıralım ve eridikten sonra hafif oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.
- Buzlukta çıkarttığımız mozaik pastamızı üzerine dökelim ve üzerine ben pirinç patlakları,beyaz çikolata ve gofret çikolata kullandım ama süslemesi size kalmış
- Ben pirinç patlakları ve fındık kırığı kullandım

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder