17 Mayıs 2022 Salı

Kabak Dolması Tarifi

 

Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 tane orta boy kabak
  • 2 tane domates

İç harcı için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 su bardağından 1 parmak pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 kahve fincanından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber

Sosu için;

  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

    Kabak Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabaklara çizikler atıp, içlerini oyalım ve uygun büyüklükte olacak şekilde bölelim. Ben ikiye böldüm.
  • İç malzemesi için tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp, iyice elimizle yoğuralım.
  • Kabakların içine iç harcı koyalım. Tepeleme olmasın üzerinde küçük bir boşluk kalsın ki dolmalar taşmasın. Üzerlerine domatesten kapaklar yapalım.
  • Tüm sos malzemelerini ayrı bir kapta sıcak suyla çırpalım. Tencereye dizdiğimiz dolmaların üzerine dökelim. Üzerinde ister tereyağı ister zeytinyağı döküp pişmeye bırakalım.
  • Önce yüksek ateşte kaynanana kadar sonra kısık ateşte ortalama 45 dakika pişirelim. Çatalı batırdığımızda kabaklar yumuşaksa ve pirinçler pistiyse dolmamız hazır demektir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
  • Not: Bunlar benim kullandığım ölçüde malzemeler. Yarı yarıya oranlayarak daha az yapabilirsiniz veya çoğaltarak aynı oranda fazla yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder