Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 10 tane orta boy kabak
- 2 tane domates
İç harcı için;
- 200 gram kıyma
- 1 su bardağından 1 parmak pirinç
- 1 adet kuru soğan
- Yarım maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 kahve fincanından 1 parmak eksik sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
Sosu için;
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Kabak Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabaklara çizikler atıp, içlerini oyalım ve uygun büyüklükte olacak şekilde bölelim. Ben ikiye böldüm.
- İç malzemesi için tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp, iyice elimizle yoğuralım.
- Kabakların içine iç harcı koyalım. Tepeleme olmasın üzerinde küçük bir boşluk kalsın ki dolmalar taşmasın. Üzerlerine domatesten kapaklar yapalım.
- Tüm sos malzemelerini ayrı bir kapta sıcak suyla çırpalım. Tencereye dizdiğimiz dolmaların üzerine dökelim. Üzerinde ister tereyağı ister zeytinyağı döküp pişmeye bırakalım.
- Önce yüksek ateşte kaynanana kadar sonra kısık ateşte ortalama 45 dakika pişirelim. Çatalı batırdığımızda kabaklar yumuşaksa ve pirinçler pistiyse dolmamız hazır demektir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Not: Bunlar benim kullandığım ölçüde malzemeler. Yarı yarıya oranlayarak daha az yapabilirsiniz veya çoğaltarak aynı oranda fazla yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder