Bohça Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
İç malzemesi için :
- 2 adet tavuk göğsü
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 1.5 çay bardağı garnitür
- Elinizde yok ise 1 havuç
- 1 adet patates
- Yarım çay bardağı bezelye
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 100 gram kaşar peyniri rendesi veya 12 dilimli kaşar peyniri
- Tuz
- Pulbiber
Krep hamuru için :
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağından 2 parmak eksik un
- 2 su bardağı süt
- Tuz
- Pişirmek için sıvı yağ
Sosu için :
- Beşamel sos (ben hazır kullandım ama elinde olmayanlar için)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Bohça Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırınımız önceden ısıtılmış 180 derece.
- Tavukları,soğanı,domatesi,biberi sotelik doğrayalım.
- Tavamıza sıvı yağ alıp soğanı kavurmaya başlayalım.
- Kavrulan soğana tavuğu ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Tavuklar kavrulmaya başlayıp suyunu bıraktığında biberi ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Garnitürü,domatesi ekleyip kavurma işlemine devam edelim.Elinizde yok ise 1 havuc,1 patates, ( küp küp doğranılacak )Yarım çay bardağı bezelyeyi haşlayalım,kullanalım.
- 1 tatlı kaşığı salça,tuz,pul biberi ekleyip karıştıralım. Ocağın altını kapatalım.
- Ayrı bir kasede krep hamurunu çırpalım.
- Tavamızı 1 sefer yağlayıp hamurlarımızı pişirelim.
- Kenara ayıralım.
- Beşamel sosumuzu da hazırlayalım. Tencereye yağımızı alalım. Unu ekleyelim kavurmaya başlayalım.
- Kokusu çıkan una sütümüzü ekleyelim.
- Koyulaşan sosumuza tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım. Sosumuz hazır.
- Kaşar peynirimizi de rendeleyip ayıralım.
- Bir kaseye krep hamurumuzu alalım.
- İçerisine biraz beşamel sos,kaşar ekledikten sonra hazırlamış olduğumuz tavuk harcından koyalım.
- Kenarlarını iç kısma doğru kapatıp ters çevirip tepsimize koyalım.
- Bütün hamurlarda aynı işlemi tekrarladıktan sonra kalan beşamel sosumuzu üzerine koyalım.
- Fırında beşamel sosların üzeri kızarmaya başlayana kadar pişirelim.
- Kızaran beşamel üzerine kaşar peyniri ekleyip peynir eriyinceye kadar kızartalım.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder