5 Mayıs 2022 Perşembe

Bohça Kebabı Tarifi

 

Bohça Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

İç malzemesi için :

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1.5 çay bardağı garnitür
  • Elinizde yok ise 1 havuç
  • 1 adet patates
  • Yarım çay bardağı bezelye
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 100 gram kaşar peyniri rendesi veya 12 dilimli kaşar peyniri
  • Tuz
  • Pulbiber

Krep hamuru için :

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Pişirmek için sıvı yağ

Sosu için :

  • Beşamel sos (ben hazır kullandım ama elinde olmayanlar için)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Bohça Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırınımız önceden ısıtılmış 180 derece.
  • Tavukları,soğanı,domatesi,biberi sotelik doğrayalım.
  • Tavamıza sıvı yağ alıp soğanı kavurmaya başlayalım.
  • Kavrulan soğana tavuğu ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Tavuklar kavrulmaya başlayıp suyunu bıraktığında biberi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Garnitürü,domatesi ekleyip kavurma işlemine devam edelim.Elinizde yok ise 1 havuc,1 patates, ( küp küp doğranılacak )Yarım çay bardağı bezelyeyi haşlayalım,kullanalım.
  • 1 tatlı kaşığı salça,tuz,pul biberi ekleyip karıştıralım. Ocağın altını kapatalım.
  • Ayrı bir kasede krep hamurunu çırpalım.
  • Tavamızı 1 sefer yağlayıp hamurlarımızı pişirelim.
  • Kenara ayıralım.
  • Beşamel sosumuzu da hazırlayalım. Tencereye yağımızı alalım. Unu ekleyelim kavurmaya başlayalım.
  • Kokusu çıkan una sütümüzü ekleyelim.
  • Koyulaşan sosumuza tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım. Sosumuz hazır.
  • Kaşar peynirimizi de rendeleyip ayıralım.
  • Bir kaseye krep hamurumuzu alalım.
  • İçerisine biraz beşamel sos,kaşar ekledikten sonra hazırlamış olduğumuz tavuk harcından koyalım.
  • Kenarlarını iç kısma doğru kapatıp ters çevirip tepsimize koyalım.
  • Bütün hamurlarda aynı işlemi tekrarladıktan sonra kalan beşamel sosumuzu üzerine koyalım.
  • Fırında beşamel sosların üzeri kızarmaya başlayana kadar pişirelim.
  • Kızaran beşamel üzerine kaşar peyniri ekleyip peynir eriyinceye kadar kızartalım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder