Zeytinyağlı Yaprak Sarma Ve Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 250-300 gram yaprak
- 6 tane biber kullandım
- 1,5 su bardağı pirinç yıkayıp süzülmüş
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1/2 (yarım) demet dereotu
- 1/3 demet taze nane
- 1/2 (yarım) demet taze soğan yeşil yaprakları
- 1 adet büyük kuru soğan
- 2,5 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı silme karabiber
- 2 çay kaşığı kuru nane
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 2 domates incecik doğranmış
- Kış için hazırlanmış domates konservesi varsa 2/3 ü nü kullanın
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağ
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Ve Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri yıkayalım ve süzelim.
- Yeşillikleri incecik kıyalım.
- Kuru soğanı da ince doğrayalım.
- Domatesleri, baharatları ve zeytinyağı ekleyip iyice karıştıralım.
- Yaprakları sarıp, biberleri dolduralım. Dilerseniz patlıcan veya kapya biber de kullanabilirsiniz.
- Sarmaların üzerini bir iki yaprak ile kapatalım ve içten kalan suya 1/2 çay bardağı su ekleyip tencereye ekleyelim.
- Ben püf olarak bir yemek kaşığı yoğurt eklemenizi öneririm.
- Önce yüksek ateşte sonra altını kısıp kısık ateşte 1 saat pişirelim.
- Bir tane çıkarıp kontrol edin ve piştiyse ocağı kapatıp tencerede soğumasını bekleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder