5 Mayıs 2022 Perşembe

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Ve Biber Dolması Tarifi

 

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Ve Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 250-300 gram yaprak
  • 6 tane biber kullandım
  • 1,5 su bardağı pirinç yıkayıp süzülmüş
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1/2 (yarım) demet dereotu
  • 1/3 demet taze nane
  • 1/2 (yarım) demet taze soğan yeşil yaprakları
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2,5 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı silme karabiber
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 2 domates incecik doğranmış
  • Kış için hazırlanmış domates konservesi varsa 2/3 ü nü kullanın
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağ 

    Zeytinyağlı Yaprak Sarma Ve Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri yıkayalım ve süzelim.
  • Yeşillikleri incecik kıyalım.
  • Kuru soğanı da ince doğrayalım.
  • Domatesleri, baharatları ve zeytinyağı ekleyip iyice karıştıralım.
  • Yaprakları sarıp, biberleri dolduralım. Dilerseniz patlıcan veya kapya biber de kullanabilirsiniz.
  • Sarmaların üzerini bir iki yaprak ile kapatalım ve içten kalan suya 1/2 çay bardağı su ekleyip tencereye ekleyelim.
  • Ben püf olarak bir yemek kaşığı yoğurt eklemenizi öneririm.
  • Önce yüksek ateşte sonra altını kısıp kısık ateşte 1 saat pişirelim.
  • Bir tane çıkarıp kontrol edin ve piştiyse ocağı kapatıp tencerede soğumasını bekleyip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder