Çiçek Tatlısı (Pratik Şık Sunumuyla Göz Kamaştırıcı Bereketli Bir Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı yada margarin
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Şerbeti için
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
Bulamak için
- 1 çay bardağı kadar irmik
Üzerini süslemek için
- Toz antep fıstığı
- Hindistan cevizi (hangisi varsa)
Çiçek Tatlısı (Pratik Şık Sunumuyla Göz Kamaştırıcı Bereketli Bir Tatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayın çünkü şerbet soğuk tatlı sıcak olacak su ve şekeri tencereye alın kaynamaya başlayınca limon ilave edin ve beş dakika kadar kaynatın soğumaya bırakın.
- Karıştırma kabına sıvılardan başlayarak ilave edilir ve ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir.
- Yuvarlak şekil verin ve irmiğe bulayın.
- Bir bıçak yardımıyla ortalarına kesikler atın çiçek şeklini andıran bir desen çıkacak tatlımız adını burdan alıyor.
- 180 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve üzerini toz fıstık yada hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder