Çilekli Pratik Ve Hafif Pasta Tarifi

 

Çilekli Pratik Ve Hafif Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 su bardağı un ( yumurtaların büyüklüğüne göre azalıp artabilir)
  • 1 kase çilek
  • 1 paket dr. oetker hazır çilekli jöle
  • Çırpılmış krem şanti 

    Çilekli Pratik Ve Hafif Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kek için.3 yumurta ve 1 su bardağı toz şeker köpürene kadar çırpılır.
  • Üzerine yarım çay bardağı sıcak su eklenir.
  • Kuru malzemeler (un, kabartma tozu ve vanilya) elenerek eklenir.
  • Köpük köpük olan hamur yağlanmış ve unlanmış tart kalıbına ya da kek kalıbına dökülür.
  • 175 derecede 30 dakika üzeri kızarıp kabarana kadar kontrollü pişirilir.
  • Benim tart kalıbımın altı düz bundan dolayı fırından çıkar çıkmaz üzerine ortalayacak şekilde bir tabak koydum hafif çukurlaşması için.
  • Tamamen soğuyan kek kalıptan çıkarılır servis tabağına alınır. Çilekler üzerine dizilir.
  • Jöle hazırlanır pastanın üzerine gezdirilir.
  • Jöle soğuyup katılaştıktan sonra krem şanti ile süslenebilir. En fazla 40 dakikanızı alacak bu hafif bulut gibi pastayı denemenizi tavsiye ederim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder