Çilekli Pratik Ve Hafif Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 1 su bardağı un ( yumurtaların büyüklüğüne göre azalıp artabilir)
- 1 kase çilek
- 1 paket dr. oetker hazır çilekli jöle
- Çırpılmış krem şanti
Çilekli Pratik Ve Hafif Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek için.3 yumurta ve 1 su bardağı toz şeker köpürene kadar çırpılır.
- Üzerine yarım çay bardağı sıcak su eklenir.
- Kuru malzemeler (un, kabartma tozu ve vanilya) elenerek eklenir.
- Köpük köpük olan hamur yağlanmış ve unlanmış tart kalıbına ya da kek kalıbına dökülür.
- 175 derecede 30 dakika üzeri kızarıp kabarana kadar kontrollü pişirilir.
- Benim tart kalıbımın altı düz bundan dolayı fırından çıkar çıkmaz üzerine ortalayacak şekilde bir tabak koydum hafif çukurlaşması için.
- Tamamen soğuyan kek kalıptan çıkarılır servis tabağına alınır. Çilekler üzerine dizilir.
- Jöle hazırlanır pastanın üzerine gezdirilir.
- Jöle soğuyup katılaştıktan sonra krem şanti ile süslenebilir. En fazla 40 dakikanızı alacak bu hafif bulut gibi pastayı denemenizi tavsiye ederim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder