Enginar Dolması Tarifi

 

Enginar Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1-2 adet taze yapraklı enginar (benimkisi çok büyüktü 1 taneydi)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1/3 demet maydanoz
  • 1/3 demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 3-4 adet taze soğan
  • 1 er çay kaşığı karabiber, sumak, tuz
  • 2 adet limonun suyu
  • Zeytinyağı

    Enginar Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaseye bir limonun suyu ile limonlu su hazırlıyoruz. Enginarın sapını kesiyoruz, en dıştan 1-2 sıra sert yapraklarını koparıyoruz.
  • Çanağın üst kısmından yaprakları 2 cm kadar kesiyoruz.
  • Ortasındaki yaprakları koparıyoruz, içindeki tüylü kısmı kaşık yardımıyla temizliyoruz.
  • Yıkadığımız enginarı limonlu su ile ovup limonlu suyun içerisinde beklemeye bırakıyoruz.
  • Yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerin içerisine ince kıydığımız maydanoz, dereotu, taze soğan ve baharatları, yarım limon suyunu ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz.
  • Enginarımızı limonlu sudan çıkarıyoruz, bir tabağın üzerine alıyoruz.
  • Yapraklarını açarak aralarına hazırladığımız iç harçtan dolduruyoruz.
  • En son kalan harcı da ortasına dolduruyoruz.
  • Enginarı tencereye alıyoruz, yaprakların yarısına kadar su ekliyoruz.
  • Üzerinden yarım limonun suyunu ve zeytinyağını gezdiriyoruz.
  • Orta kısık ateşte enginar ve pirinçler pişene kadar pişiriyoruz.
  • Pişen enginarların altını kapatıp, üzerinden biraz daha zeytinyağı ve limon suyu gezdirdikten sonra enginar dolmamız servise hazır 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder