Çok Pratik Pileli Baklava Tarifi

 

Çok Pratik Pileli Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 24 adet baklavalık yufka (2 adet daha az ya da daha fazla olabilir)
  • 1 kase dolusu dövülmüş fındık (fıstık ya da cevizde kullanabilirsiniz)
  • 100 gr tereyağ
  • 150 ml sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Bir parça limon.

    Çok Pratik Pileli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbet soğuk tatlı ılık olacak o yüzden önce şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Şeker, su ve limonu uygun bir kaba alarak 10dakika kaynatıyoruz.
  • Altını kapattık soğumaya bırakıyoruz.
  • Yufkaları kısa kenarından 3 eşit parçaya bölüyoruz.
  • Hepsini açarak üst üste koyuyoruz ve üstünü bir bezle kapatıyoruz yoksa kuruma yapar.
  • İkili olarak yufkalarda alıyoruz üzerine fındık serpiyoruz.
  • Şekil verme kısmını fotoğraflarda belirttim.
  • Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi yapıyoruz.
  • Dikdörtgen borcamı tereyağ ile yağlıyoruz. Tatlılarımızı diziyoruz.
  • Üzerine erittiğimiz tereyağ ve sıvı yağ karışımını heryere gelecek şekilde kaşık yardımıyla döküyoruz.
  • 170 derecede alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırına göre farklılık gösterebilir benim fırınım 25 dakika da pişirdi kontrollü olarak pişirin.
  • Tatlı ılıyınca soğuk şerbeti döküyoruz. Şerbeti çekme aşamasında asla üzerini kapatmayın yoksa çıtırlığı gider.
  • Ben üstüne fıstık serperek servis yaptım siz istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder