Trigona (Selanik Tatlısı) Tarifi

 

Trigona (Selanik Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

  • Baklava yufkası
  • 150 gram tereyağ ya da margarin

Pastacı kreması için

  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı nişasta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • İstenirse vanilya

Şurubu için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

    Trigona (Selanik Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğuk olması için önce şurubunu hazırlayın. Şeker ve suyu bir tencereye alın, kaynadıktan sonra birkaç damla limon sıkıp 15 dakika daha kaynatın ve soğuması için kenara alın.
  • Pastacı kreması için olan tüm malzemeleri tencereye alıp kaynayana kadar tel çırpıcıyla karıştırın ve 2 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatın.
  • Farklı bir kaba alıp, üzerini streçfilmle kapatıp soğumaya bırakın.
  • Yağlı kağıtları küçük küçük buruşturun, 10-15 adet hazırlayın.
  • Aynı kağıtları 2. Tepsiyi koyarken kullanabilirsiniz. Aynı zamanda yağlı kağıt yerleştirilmiş fırın tepsinizi de hazır edin.
  • Yağı eritin.
  • Baklava yufkalarını enine çevirerek uzunlamasına 4’e bölün.
  • 2 baklava yufkasını alıp yemek kaşığıyla eritilen yağdan alıp üzerinde gelişigüzel gezdirin, yaymaya çalışmayın.
  • Tekrar 2 uzun baklava yufkasını alıp yağladığınız yufkanın üzerine koyun ve kaşıkla yağı gezdirin.
  • En son 1 adet uzun baklava yufkasını üzerine koyup yağladıktan sonra muska şeklini verin.
  • Ucunda yufka kalıyorsa kesip düzeltin.
  • Üçgenin uç kenarını yukarı getirin ve ortadan ikiye kesin.
  • Kestiğiniz yerden ortasını elinizle açıp yağlı kağıdı koyun ki pişerken külah şeklini alsınlar.
  • Bu şekilde istediğiniz kadar yapıp fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 c’ fırında kızarana kadar pişirin.
  • Çıkan yufkalar sıcakken içinden kağıtları çıkartın.
  • Kızaran yufkaları soğuyan şurubun içine atıp karıştırın ve çok bekletmeden çıkartıp bir kaba alın.
  • Soğuyan kremayı, krema torbası ya da kalın buzdolabı poşetine doldurup ucunu kesin.
  • Bütün külahları doldurun.
  • Krema soğuksa yufkalar çıtırlığını uzun süre koruyacaktır.
  • Buzdolabında saklayabilirsiniz ama yaptığınız gün tüketmenizi tavsiye ederim. İçine ya da yanına dondurma koyarak da servis edilebilir. Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder