Kıymalı Pide Tarifi

 

Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

İçi için

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • Karabiber pul biber tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için

  • Yumurta sarısı kadar peyniri
  • 50 gram tereyağı

    Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce hamurumuz için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
  • Bütün sütü ,suyu ,mayayı ,tuzu, şekeri katıp karıştırıyoruz.
  • Sonra ununu yavaşça ekliyoruz ele yapışmayan güzel bir hamur yapıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Diğer tarafta içi için kıymayı kabımıza alıp üzerine rondodan geçirdiğimiz sivri biberi ,kapya biberi ,soğanı domatesi alıp üzerine baharatlarını, tuzunu ,sıvı yağını ekleyip karıştırın.
  • Sonra mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın.
  • Merdaneyle uzunlamasına açıp iç harcından koyup kenarlarını içe doğru kapatıyoruz.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz.
  • Fırından çıkarmadan isteğe bağlı üzerine kaşar peyniri rendesi koyabilirsiniz.
  • Fırından çıkarınca kenarlarına tereyağı sürüp afiyetle yiyebilirsiniz sağlıkla kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder