Dereotlu Kuru Naneli Bulgurlu Kabak Yemeği Tarifi
Dereotlu Kuru Naneli Bulgurlu Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy yeşil kabak
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber tozşeker
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 tutam ince kıyım dereotu
- 1 yemek kaşığı orta bulgur
- 1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
Dereotlu Kuru Naneli Bulgurlu Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabağı soymadan dörde bölelim orta kısımlarını çok az iki cm kadar çıkartalım iri küp doğrayalım.
- Sonra soğanı küçük yemeklik doğrayalım biberlerin çekirdeği çıkarıp, küçük doğrayalım, tencereye yağı koyalım. Soğanı, biberleri koyalım 2 dk kavuralım.
- Sonra salçayı koyup, karıştıralım kabakları ilave edelim karıştıralım tuz, baharatı serpelim, yıkadığımız bulguru serpelim, karıştıralım.
- Tuz, baharatı (Kuru naneyi serpmeyelim) serpip tekrar karıştıralım suyu verelim, fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte kontrol ederek 40-45 dk pişirelim.
- Ocağı kapatınca ince kıyım dereotu ve kuru naneyi serpelim bir karıştıralım servis tabağına alalım afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder