El Yapımı Makarna Kremalı Ispanak Soslu Tarifi İçin Malzemeler
Makarna için;
- 300 gram un
- 3 yumurta
- Tuz
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Sosu için;
- 1 bağ ıspanak
- 1 paket krema
- Küçük boy 1 adet soğan
- Sıvı yağ
- Tuz
El Yapımı Makarna Kremalı Ispanak Soslu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Makarna için un derin bir kaba alınır ortası açılır 3 yumurta, tuz ve zeytinyağı ilave edilip kenardan içeriye doğru un alınacak yoğurmaya başlanır. Çok yumuşak olmayan bir hamur elde edeceğiz.
- Streçe sarıp, yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
- Sonra açabileceğiniz büyüklükte bezelere ayırıp, merdane ile inci bir şekilde açalım bu aşamada un kullanabiliriz hamur hızlı kuruduğundan diğer hamurların üzeri örtülü olsun.
- Açtığımız hamuru ince uzun olacak şekilde keselim.
- Derin bir tencerede tuzlu suda 4-5 dk haşlayalım.
- Sosun hazırlanışı için; sıvı yağda küp küp doğradığımız soğanlarımızı pembeleşene kadar kavuralım yıkayıp temizlediğimiz ıspanakları ilave edip tuz ekleyelim.
- Ispanaklar piştikten sonra kremayı ilave edelim krema hafif çekmeye başlayınca haşladığımız makarnayı sosun içine alalım.
- Makarna sosu güzelce çektikten sonra servise hazır. İstenirse kaşar peynir ilavesi yapılabilir. Herkese afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder