Tavuk Kanat Tarifi

 

Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk kanat
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tuzu azaltılmış soya sosu
  • 3 yemek kaşığı ketçap
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (acı olursa daha güzel oluyor)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Tavuk Kanat Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kasede tüm sos malzemelerimizi iyice karıştırıyoruz.
  • Tavuk kanatları kaseye ekleyip elimizle heryeri sosa bulanacak şekilde karıştırıyoruz.
  • Sosladığımız tavukları minimum 2 saat marine olmak üzere buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz.
  • Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt seriyoruz.
  • Tavukları fırının ızgara teline diziyoruz.
  • Teli fırının üstten ikinci katına, yağlı kağıt serili tepsiyi onun altına sürüyoruz.
  • Tavuklar kızarana kadar fırınlıyoruz.
  • Fırından çıkan tavuk kanatlarımızı patates kızartması eşliğinde soğutmadan afiyetle yiyoruz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder