Enginarlı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

 

Enginarlı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase haşlanmış bezelye
  • 5 adet enginar çanağı küp doğranmış
  • 1 su bardak arpa şehriye
  • 2 adet küp doğranmış havuç
  • 1 + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı tavuk suyu yoksa su
  • 1 demet ince doğranmış dereotu
  • 4 dal ince kıyılmış taze soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

    Enginarlı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle limonlu suda enginarları hafif yumuşayana kadar hallayalım çok değil yoksa pişerken erirler.
  • Aynı şekilde bezelye ve havucu da diriliği gidene kadar haşlayalım.
  • Zeytinyağında arpa şehriyeyi renk alana dek kavuralım.
  • Üzerine enginar bezelye havuç ve yeşil soğanı ilave edip 2-3 dakika daha kavuralım.
  • Üzerine tavuksuyu ve tuz ilave edip kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Pişen pilava karabiber ve dereotu ilave edip karıştıralım ve demlenmeye bırakalım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder