Enginarlı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi
Enginarlı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase haşlanmış bezelye
- 5 adet enginar çanağı küp doğranmış
- 1 su bardak arpa şehriye
- 2 adet küp doğranmış havuç
- 1 + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı tavuk suyu yoksa su
- 1 demet ince doğranmış dereotu
- 4 dal ince kıyılmış taze soğan
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
Enginarlı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle limonlu suda enginarları hafif yumuşayana kadar hallayalım çok değil yoksa pişerken erirler.
- Aynı şekilde bezelye ve havucu da diriliği gidene kadar haşlayalım.
- Zeytinyağında arpa şehriyeyi renk alana dek kavuralım.
- Üzerine enginar bezelye havuç ve yeşil soğanı ilave edip 2-3 dakika daha kavuralım.
- Üzerine tavuksuyu ve tuz ilave edip kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Pişen pilava karabiber ve dereotu ilave edip karıştıralım ve demlenmeye bırakalım.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder