Soğuk Fit Baklava (Güllaç Yaprağından) Tarifi

 

Soğuk Fit Baklava (Güllaç Yaprağından) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük güllaç yaprağı
  • 2 su bardağı süt
  • 3 dolu yemek kaşığı bal
  • İsteğe göre gül suyu
  • Varsa 1 tatlı kaşığı sahlep
  • 1-2 damla vanilya özütü (varsa)

Arası:

  • 20-25 adet fındık

Üstü için:

  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 3-4 kare bitter çikolata (görseldeki çikolatanın yarısı)

    Soğuk Fit Baklava (Güllaç Yaprağından) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fındıkları iri parçacık olacak şekilde parçalayalım.
  • Küçük tenceremize alalım.
  • Süt ile kakaoyu da ekleyip ılık olacak şekilde ısıtalım.
  • Daha sonra içine bal, vanilya, gül suyu ekleyelim.
  • Daha sonra güllaçları kırıp karışımı çekmesini bekleyelim.
  • Derin bir tabağımıza yarısını aktarıp ortasına fındık parçacıkları serpelim.
  • Diğer yarısını da üstüne kapatalım.
  • Kalan sütlü karışımı üstüne gezdirelim.
  • Yarım saat dolapta dinlendirelim.
  • Sonrasında üstüne kakao serpip bitter çikolatayı rendeleyelim.
  • Dilimleyip servis tabağımıza alıp afiyetle tüketelim. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder