Soğuk Fit Baklava (Güllaç Yaprağından) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet büyük güllaç yaprağı
- 2 su bardağı süt
- 3 dolu yemek kaşığı bal
- İsteğe göre gül suyu
- Varsa 1 tatlı kaşığı sahlep
- 1-2 damla vanilya özütü (varsa)
Arası:
- 20-25 adet fındık
Üstü için:
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 3-4 kare bitter çikolata (görseldeki çikolatanın yarısı)
Soğuk Fit Baklava (Güllaç Yaprağından) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fındıkları iri parçacık olacak şekilde parçalayalım.
- Küçük tenceremize alalım.
- Süt ile kakaoyu da ekleyip ılık olacak şekilde ısıtalım.
- Daha sonra içine bal, vanilya, gül suyu ekleyelim.
- Daha sonra güllaçları kırıp karışımı çekmesini bekleyelim.
- Derin bir tabağımıza yarısını aktarıp ortasına fındık parçacıkları serpelim.
- Diğer yarısını da üstüne kapatalım.
- Kalan sütlü karışımı üstüne gezdirelim.
- Yarım saat dolapta dinlendirelim.
- Sonrasında üstüne kakao serpip bitter çikolatayı rendeleyelim.
- Dilimleyip servis tabağımıza alıp afiyetle tüketelim. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder