Etli Sebzeli Kebap (Karıştır Fırına Yolla ) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram süt dana eti
- 1 tane soğan
- 3 tane yeşil biber
- 2 tane orta boy patates
- 1 tane kırmızı kapya biber
- 3 tane olgun sulu domates
- 4 diş sarımsak iri doğranmış
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı kırmızı biber
- 1,5 çay kaşığı kekik
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Etli Sebzeli Kebap (Karıştır Fırına Yolla ) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Eti kuşbaşı doğrayalım, daha sonra bütün sebzeleri küçük kareler halinde doğrayalım .
- Yuvarlak borcama önce eti ekleyelim.
- Üzerine bütün malzemeyi ilave edin.
- Tereyağ hariç elinizle hepsini güzelce karıştırın .
- Üzerini elinizle düzeltin ,karelere kestiğimiz tereyağını üzerine aralıklı yerleştirelim.
- Islattığımız yağlı kağıdı üzerine kapatalım .
- Önceden ısıttığınız 230 dereceli fırına pişmeye bırakın.
- Önce fırının altına koyun .
- Borcamı kaynadıktan bir 10 sonra fırının telini orta kısmının bir bölüm aşağına yerleştirin.
- Borcamı üzerine alın, üzeri kapalı 1 saat pişirin.
- Çatalla kontrol edin etler pişmiş mi diye benim kebabım bir saatte lokum gibi pişmiş fırını kapatın.
- Üzerindeki yağlı kağıdı alın birazda üzeri kızarsın derim, çok lezzetli bir ana yemek oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder