20 Mayıs 2022 Cuma

Etli Sebzeli Kebap (Karıştır Fırına Yolla ) Tarifi

 

Etli Sebzeli Kebap (Karıştır Fırına Yolla ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram süt dana eti
  • 1 tane soğan
  • 3 tane yeşil biber
  • 2 tane orta boy patates
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 3 tane olgun sulu domates
  • 4 diş sarımsak iri doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1,5 çay kaşığı kekik
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

    Etli Sebzeli Kebap (Karıştır Fırına Yolla ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eti kuşbaşı doğrayalım, daha sonra bütün sebzeleri küçük kareler halinde doğrayalım .
  • Yuvarlak borcama önce eti ekleyelim.
  • Üzerine bütün malzemeyi ilave edin.
  • Tereyağ hariç elinizle hepsini güzelce karıştırın .
  • Üzerini elinizle düzeltin ,karelere kestiğimiz tereyağını üzerine aralıklı yerleştirelim.
  • Islattığımız yağlı kağıdı üzerine kapatalım .
  • Önceden ısıttığınız 230 dereceli fırına pişmeye bırakın.
  • Önce fırının altına koyun .
  • Borcamı kaynadıktan bir 10 sonra fırının telini orta kısmının bir bölüm aşağına yerleştirin.
  • Borcamı üzerine alın, üzeri kapalı 1 saat pişirin.
  • Çatalla kontrol edin etler pişmiş mi diye benim kebabım bir saatte lokum gibi pişmiş fırını kapatın.
  • Üzerindeki yağlı kağıdı alın birazda üzeri kızarsın derim, çok lezzetli bir ana yemek oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder