20 Mayıs 2022 Cuma

Ev Yapımı Dondurma İle Magnum Tarifi

 

Ev Yapımı Dondurma İle Magnum Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram çilek
  • 1 su bardağı şeker
  • 200 gram 1 kutu krema
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 pk vanilya
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Dış kaplaması için;

    • 200 gr beyaz bitter çikolata
    • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
    • ( sıvıyağ ı sonradan kalan çikolatanın kıvamını açmak için )

      Ev Yapımı Dondurma İle Magnum Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Çilekleri ayıklayıp yıkayıp buzluğa koyun bir gün bekletin dolaptan çıkarın.
    • Yumuşayıncaya robottan çekin püre haline getirin.
    • Derin bir kapta diğer malzemeleri katın mikserle iyice krem kıvamına gelinceye kadar blender ile çekin.
    • Buzluğa dayanıklı bir kabın içine koyun 2 saat sonra çıkarıp tekrar blender ile çekin, 2 saat sonra tekrar çırpın bu işlemi üç kere yapın. Ben dondurma mı önceden yaptım.
    • Bu günde magnum kalıplara koymak istedim.
    • Bitter çikolatayı benmari usulü erittim kalıplara koydum.
    • Bi on dakika buzlukta bekletip kalıptaki çikolatayı dondurdum.
    • Bu arada dondurma dışarda durup yumuşadı ki rahatça kalıba koyabilirmiyim diye kalıpları çıkarıp biraz eriyen dondurmadan kalıba güzelce boşluk kalmayacak şekilde dondurma koyup tekrar buzluğa attım.
    • Kalan çikolata biraz katılaştı onun içine bir tatlı kaşığı sıvı yağ koyup kıvamını açtım ,bu çikolata ilede dondurmaların arka tarafını kapattım tekrar buzluğa koydum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder