Ev Yapımı Dondurma İle Magnum Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram çilek
- 1 su bardağı şeker
- 200 gram 1 kutu krema
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 pk vanilya
- 1 çimdik tuz
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 200 gr beyaz bitter çikolata
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- ( sıvıyağ ı sonradan kalan çikolatanın kıvamını açmak için )
Ev Yapımı Dondurma İle Magnum Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çilekleri ayıklayıp yıkayıp buzluğa koyun bir gün bekletin dolaptan çıkarın.
- Yumuşayıncaya robottan çekin püre haline getirin.
- Derin bir kapta diğer malzemeleri katın mikserle iyice krem kıvamına gelinceye kadar blender ile çekin.
- Buzluğa dayanıklı bir kabın içine koyun 2 saat sonra çıkarıp tekrar blender ile çekin, 2 saat sonra tekrar çırpın bu işlemi üç kere yapın. Ben dondurma mı önceden yaptım.
- Bu günde magnum kalıplara koymak istedim.
- Bitter çikolatayı benmari usulü erittim kalıplara koydum.
- Bi on dakika buzlukta bekletip kalıptaki çikolatayı dondurdum.
- Bu arada dondurma dışarda durup yumuşadı ki rahatça kalıba koyabilirmiyim diye kalıpları çıkarıp biraz eriyen dondurmadan kalıba güzelce boşluk kalmayacak şekilde dondurma koyup tekrar buzluğa attım.
- Kalan çikolata biraz katılaştı onun içine bir tatlı kaşığı sıvı yağ koyup kıvamını açtım ,bu çikolata ilede dondurmaların arka tarafını kapattım tekrar buzluğa koydum.
Dış kaplaması için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder