20 Mayıs 2022 Cuma

Kremalı Şambali Tatlısı

 

Kremalı Şambali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat

Üzerine;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 çay bardağı süt
  • Hindistan cevizi, fıstık

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon

    Kremalı Şambali Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetini hazırlayalım, derin bir kapta şekeri ve suyu karıştıralım, iyice pişirelim .
  • Kaynamaya başlayınca birkaç damla limon sıkın.
  • 10dakika daha kısık ateşte kaynasın altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  • Ayrı bir kapta irmik, şeker, süt ve karbonatı iyice karıştıralım .
  • Ben kalıpta yaptım kare borcamda da yapabilirsiniz.
  • Kalıbı yağladım sadece ve hazır olan harcı yayalım.
  • 180derecede iyice kızarana kadar pişirelim.
  • Kremşanti ile sütü çırpalım dolapta beklesin.
  • Fırından çıkan tatlının 5 dakika ilk sıcağı çıkana kadar bekletelim ve tatlımızın kalıptan çıkmasını kontrol edelim.
  • Tekrar kalıba koyalım kürdan ile delikler açalım ve şerbetimizin hepsini ekleyelim.
  • Şerbeti iyice çekip soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve kremşanti ile süsleyerek dinlenmeye bırakalım.
  • Buzdolabında dinlensin servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder