20 Mayıs 2022 Cuma

Gerçeğini Aratmayan Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi

 

Gerçeğini Aratmayan Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı ay çiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı un ( tepeleme )
  • 1 yemek kaşığı salça ( tepeleme )
  • 4 yemek kaşığı yoğurt ( sulu )
  • 6 su bardağı soğuk su
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 2 fiske tuz
  • 1 fiske toz şeker
  • 1 fiske nane
  • 1 fiske pul biber

    Gerçeğini Aratmayan Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak 4 yemek kaşığı kadar ay çiçek yağı ile 2 yemek kaşığı unu güzelce kavuralım.
  • Unu tepeleme olarak ekleyelim.
  • Un kokusu gelene kadar kavurmaya devam edelim arkadaşlar.
  • 1 yemek kaşığı salçayı da ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • 4 yemek kaşığı yoğurdu ekleyelim ve 1-2 dakika da bu şekilde kavuralım.
  • Yoğurdu ekledikten sonra çok fazla kavurmamalıyız.Not: bu kısım önemli yoğurdu dediğim miktardan fazla koyarsanız ekşi bir tadı olacaktır arkadaşlar.
  • Yoğurt sıcağı görünce diğer malzemeleri de sıkı bir kıvama getirecektir.Videoda da gördüğünüz gibi hamur diyebileceğimiz bir kıvama geldi.
  • 6 su bardağı su ekleyelim ve çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpalım.Not: sıcak su eklemiyoruz arkadaşlar ekleyeceğimiz su normal oda sıcaklığında olmalı.
  • Kaynamasına yakın 1 yemek kaşığı kadar irmik ekleyelim. İrmik ne alaka diyebilirsiniz. İrmik burada normal tarhananın dokusu yakalayabilmek için kullandığımız malzemelerden sadece biri arkadaşlar.
  • Bir iki tur kaynadıktan sonra kapağını kapatıp ocaktan alalım.
  • Geldik lezzetlendirme kısmına. 2 yemek kaşığı kadar tereyağı veya margarini tavamızda eritip nane ve pul biber ile 1-2 tur çevirelim.
  • Çorbamızı tekrar ocağa alalım.
  • Tuz, şeker ve yaptığımız sosu da ekleyerek kaynayana kadar çırpalım. Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder