Gerçeğini Aratmayan Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı ay çiçek yağı
- 2 yemek kaşığı un ( tepeleme )
- 1 yemek kaşığı salça ( tepeleme )
- 4 yemek kaşığı yoğurt ( sulu )
- 6 su bardağı soğuk su
- 1 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 2 fiske tuz
- 1 fiske toz şeker
- 1 fiske nane
- 1 fiske pul biber
Gerçeğini Aratmayan Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak 4 yemek kaşığı kadar ay çiçek yağı ile 2 yemek kaşığı unu güzelce kavuralım.
- Unu tepeleme olarak ekleyelim.
- Un kokusu gelene kadar kavurmaya devam edelim arkadaşlar.
- 1 yemek kaşığı salçayı da ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- 4 yemek kaşığı yoğurdu ekleyelim ve 1-2 dakika da bu şekilde kavuralım.
- Yoğurdu ekledikten sonra çok fazla kavurmamalıyız.Not: bu kısım önemli yoğurdu dediğim miktardan fazla koyarsanız ekşi bir tadı olacaktır arkadaşlar.
- Yoğurt sıcağı görünce diğer malzemeleri de sıkı bir kıvama getirecektir.Videoda da gördüğünüz gibi hamur diyebileceğimiz bir kıvama geldi.
- 6 su bardağı su ekleyelim ve çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpalım.Not: sıcak su eklemiyoruz arkadaşlar ekleyeceğimiz su normal oda sıcaklığında olmalı.
- Kaynamasına yakın 1 yemek kaşığı kadar irmik ekleyelim. İrmik ne alaka diyebilirsiniz. İrmik burada normal tarhananın dokusu yakalayabilmek için kullandığımız malzemelerden sadece biri arkadaşlar.
- Bir iki tur kaynadıktan sonra kapağını kapatıp ocaktan alalım.
- Geldik lezzetlendirme kısmına. 2 yemek kaşığı kadar tereyağı veya margarini tavamızda eritip nane ve pul biber ile 1-2 tur çevirelim.
- Çorbamızı tekrar ocağa alalım.
- Tuz, şeker ve yaptığımız sosu da ekleyerek kaynayana kadar çırpalım. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder