19 Mayıs 2022 Perşembe

İç Baklalı Enginar Tarifi

 

İç Baklalı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram iç bakla
  • 2 adet çanak enginar
  • 2 adet taze soğan
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Limon

    İç Baklalı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç baklayı güzelce yıkıyoruz düdüklüye alıyoruz.
  • Üzerini gececek kadar su biraz zeytinyağı biraz da tuz ekleyerek 5 dk kadar ön pişirme yapıyoruz.
  • Ardından başka bir tencereye bolca zeytinyağı döküyoruz.
  • Üzerine taze soğanları iri iri doğruyoruz.
  • Soğanların üzerine yıkanmış çanak enginarları koyup enginarların üzerine de iç baklayı koyuyoruz.
  • Üzerine 1 adet limon sıkıp tuz ilave ediyoruz.
  • Üzerini hafif gececek kadar su ekledikten sonra enginarlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra dereotu ile servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder