İç Baklalı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram iç bakla
- 2 adet çanak enginar
- 2 adet taze soğan
- Tuz
- Zeytinyağı
- Limon
İç Baklalı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç baklayı güzelce yıkıyoruz düdüklüye alıyoruz.
- Üzerini gececek kadar su biraz zeytinyağı biraz da tuz ekleyerek 5 dk kadar ön pişirme yapıyoruz.
- Ardından başka bir tencereye bolca zeytinyağı döküyoruz.
- Üzerine taze soğanları iri iri doğruyoruz.
- Soğanların üzerine yıkanmış çanak enginarları koyup enginarların üzerine de iç baklayı koyuyoruz.
- Üzerine 1 adet limon sıkıp tuz ilave ediyoruz.
- Üzerini hafif gececek kadar su ekledikten sonra enginarlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra dereotu ile servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder