Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağından bir parmak eksik ılık süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik ılık su
- Yarım paket maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Kıymalı harç için;
- Yarım kilo kıyma
- 2 adet orda boy soğan
- 3 adet orta boy köy biber, sivri biber
- 3 adet orta boy domates
- 2 büyük diş sarımsak
- Tuz
- İstediğiniz baharatlar
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
Yoğurtlu sos için;
- 1 büyük diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 4-5 yemek kaşığı normal yoğurt
Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; tuz ve un dışında bütün malzemelerimizi bir kaba alıyoruz, karıştırıyoruz. Unu yavaş yavaş ilave ediyoruz ele biraz yapışacak bir hamur elde ediyoruz.
- Tuzunu ilave edip tekrar yoğuruyoruz mayalanmasını bekliyoruz.
- Harç için sıvı yağımızı bir tavaya alıyoruz soğanı küp küp doğrayıp, rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Kıymamızı ilave ediyoruz suyunu salıp çekinceye denk pişiriyoruz.
- Salçamızı ilave ediyoruz bir güzel karıştırıyoruz.
- Sarımsağı ve biberi ilave edip, soteliyoruz en son domatesi ilave edip tekrardan soteliyoruz baharatlarını katıp, suyunu da ilave edip 10 dk kaynatıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu 10 eşit bezeye bölüyoruz.
- Oklava yardımı ile istediğimiz boyutta açıyoruz (Ben ocakta tavada pişirdim) Ocakta altlı üstlü pişiriyoruz.
- Ocaktan aldığımız lavaşları bir bezin arasına koyuyoruz ki soğuyup kurumasın.
- Lavaşlarımızı harcımızın suyundan bandırıp, aldığı bir kaba koyuyoruz üzerine de kıymalı harcımızdan yayıyoruz sıra sıra bitiriyoruz.
- Üzerine de yoğurtlu sosumuzu hazırlıyoruz döküyoruz, bandırıp bandırıp, yiyoruz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder