12 Mayıs 2022 Perşembe

Kayseri Yağlaması Tarifi

 

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağından bir parmak eksik ılık süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik ılık su
  • Yarım paket maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Kıymalı harç için;

  • Yarım kilo kıyma
  • 2 adet orda boy soğan
  • 3 adet orta boy köy biber, sivri biber
  • 3 adet orta boy domates
  • 2 büyük diş sarımsak
  • Tuz
  • İstediğiniz baharatlar
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su

Yoğurtlu sos için;

  • 1 büyük diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4-5 yemek kaşığı normal yoğurt

    Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; tuz ve un dışında bütün malzemelerimizi bir kaba alıyoruz, karıştırıyoruz. Unu yavaş yavaş ilave ediyoruz ele biraz yapışacak bir hamur elde ediyoruz.
  • Tuzunu ilave edip tekrar yoğuruyoruz mayalanmasını bekliyoruz.
  • Harç için sıvı yağımızı bir tavaya alıyoruz soğanı küp küp doğrayıp, rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Kıymamızı ilave ediyoruz suyunu salıp çekinceye denk pişiriyoruz.
  • Salçamızı ilave ediyoruz bir güzel karıştırıyoruz.
  • Sarımsağı ve biberi ilave edip, soteliyoruz en son domatesi ilave edip tekrardan soteliyoruz baharatlarını katıp, suyunu da ilave edip 10 dk kaynatıyoruz.
  • Mayalanan hamurumuzu 10 eşit bezeye bölüyoruz.
  • Oklava yardımı ile istediğimiz boyutta açıyoruz (Ben ocakta tavada pişirdim) Ocakta altlı üstlü pişiriyoruz.
  • Ocaktan aldığımız lavaşları bir bezin arasına koyuyoruz ki soğuyup kurumasın.
  • Lavaşlarımızı harcımızın suyundan bandırıp, aldığı bir kaba koyuyoruz üzerine de kıymalı harcımızdan yayıyoruz sıra sıra bitiriyoruz.
  • Üzerine de yoğurtlu sosumuzu hazırlıyoruz döküyoruz, bandırıp bandırıp, yiyoruz. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder