Kedi Dili Tiramisu (Her Pastada Kullanılan Özel Kremalı) Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 su bardak süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşık un
- 5 yemek kaşık şeker
- 1 adet vanilya
- 1 adet labne peyniri
Kedi Dili Tiramisu (Her Pastada Kullanılan Özel Kremalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye sütü koyalım,yumurta sarısı,un ve şekeri ilave edip karıştırarak kremamızı pişirelim.
- Kaynayınca vanilya koyup soğumaya bırakalım. Ara ara karıştırarak kabuklanmasını engelleyebiliriz.
- Soğuyunca labneyi koyup çırpalım.
- Sıcak su ile kahvemizi geniş bir kapta hazırlayalım. (kedi dillerini batırıp çıkarmak için bir kap)
- Kedi dili bisküvileri kahveye batırıp kabımıza sıra sıra dizelim.
- İlk katı dizdikten sonra kremamızın yarısını bisküvilerin üzerin gezdirelim.
- Üzerine tekrar kahveye batırılmış kedi dillerini dizelim.
- Son kata da tekrar kalan kremamızı dökerek buzdolabına kaldıralım.
- Servisten önce üzerine kakao serpiştiririz.
Not:Bu kremayı hazır keklerin arasında veya magnolialar için de kullanabilirsiniz.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder