Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 klasik su bardağı mercimek
- 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet kurusoğan
- 1 adet havuç
- 1 çay kaşığı tuz
- 8 su bardağı su
Terbiyesi için
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurtanın sarısı
Ekşili sosu için
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Mahluta Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mercimeği bulguru ve pirinci yıkayarak düdüklüye alalım.
- Üzerine yemeklik doğradığımız kurusağan ve bir adet havucu iri halde parçalayarak koyalım, sekiz bardak klasik su bardaklarıyla sıcak su koyarak kapağını kapatalım 12 dakika pişirelim.
- Süre sonunda çorbamızı fazla inceltmeden rondodan geçirelim.
- Kaseye yumurtanın sarısını ve yoğurdu alıp karıştıralım çorbadan bir kepçe çorba ilave edelim terbiyemizi ılıştıralım.
- Çorbaya katıp karıştıralım.
- Tavaya sıvı yağımızı alalım.
- Salçayı ilave edip kavuralım.
- Baharatları katıp tüm malzemeler özdeş inceye kadar birkaç kez karıştıralım.
- Sosumuzu ocağın üzerinden indirmeden nar ekşisini ilave edip ocaktan alalım ve çorbamıza ilave edip karıştıralım. Şahane çorbamız servise hazır yapacak olan arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder