Labada Sarması Tarifi

 

Labada Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1-2 bağ labada
  • 1/2 (yarım) su bardağı bulgur
  • 1/2 (yarım) su bardağı siyez bulguru (tamamını normal bulgur da tercih edebilirsiniz)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı mercanköşk
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı su
  • Zeytinyağı
  • 3-4 kaşık süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 4-5 kaşık zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz biber

    Labada Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğradığımız soğanı az miktarda zeytinyağı ile kavurmaya başlıyoruz.
  • Soğanlar pembeleşmeye başlayınca salçayı ekleyip 1-2 dk da birlikte kavuruyoruz.
  • Yıkayıp süzdüğümüz bulgurları tavaya ekleyip karıştırıyoruz.
  • Üzerine su, nane, toz kırmızı biber, mercanköşk, tuz ve karabiberi ekleyip altı orta kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Suyunu çektiğinde bulgurların diriliğini kontrol ediyoruz eğer çok diri ise biraz daha su ekleyebiliriz.
  • Bir tencerede su kaynatıp altını kapatıyoruz.
  • Yıkayıp temizlediğimiz labadaları kaynar suya batırıp 5 sn kadar tutup çıkarıp hemen soğuk suya alıyoruz. (labada çok hızlı pişen bir bitki sıcak suda fazla tutmamalıyız hele de asla kaynatmamalıyız. ).
  • Süzdüğümüz labadaların saplarını ve ortasındaki iri damarını bıçak yardımı ile alıp çok büyük yaprakları uzunlamasına ikiye bölüyoruz.
  • Labada yaprağının bir ucuna hazırladığımız iç harçtan koyup muska şeklinde sarıyoruz.
  • Tencerenin tabanına ayıkladığımız sapları diziyoruz, labada sarmalarımızı döşüyoruz.
  • Üzerine zeytinyağı ve biraz su gezdirip kısık ateşte suyu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Yoğurdu ezilmiş sarımsaklarla iyice karıştırıp su ile açıyoruz.
  • Sarmalarımızı servis tabağına diziyoruz, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdiriyoruz.
  • Tavada kızdırdığımız zeytinyağıyla toz biberi karıştırıp yoğurdun üzerine gezdiriyoruz.
  • Yemeğimiz servise hazır afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder