Leziz Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 5 gram (1/2 (yarım) paket) kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 125 ml su (1/2 (yarım) su bardağından biraz fazla)
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz,
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 2 su bardağı un
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı (30 gr) eritilmiş tereyağ
- 3 adet sarımsak
- 1 dolu yemek kaşığı krem peynir
- 150 gram rendelenmiş kaşar peynir veya mozzarella
- İsteğe bağlı olarak kekik
Leziz Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle derin bir kaseye 5 gram (1/2 paket) kuru maya,1 yemek kaşığı toz şeker,125 ml su (1/2 su bardağından biraz fazla) ilave ediyoruz.
- Karıştırıyoruz ve üzerini kapatarak mayanın aktifleşmesi için 10 dakika bekliyoruz.
- 1/2 tatlı kaşığı tuz,3 yemek kaşığı sıvı yağ,2 su bardağı unun bir kısmını ilave ediyoruz.
- Çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz.
- Kalan unu da ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
- Üzerini süreç film ile kapatıyoruz.
- Ilık bir ortamda 1 saat mayalandırıyoruz.
- Streç filmi açarak havasını alıyoruz.
- Un serptiğimiz zemine de havasını iyice çıkartarak yuvarlıyoruz.
- Merdane yardımıyla 30 cm çapında açıyoruz.
- Fırın tepsimize hamurumuzu alıyoruz.
- 1 yemek kaşığı (30 gr) eritilmiş tereyağı bir kaseye alıyoruz.
- 3 adet rendelenmiş sarımsak,1 dolu yemek kaşığı krem peynir ilave ederek karıştırıyoruz.
- Açtığımız hamurun üzerine bu karışımı sürüyoruz.
- 150 gram rendelenmiş kaşar peynir veya mozzarella koyuyoruz.
- İsteğe bağlı olarak kekik serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200°c / 392°f fırında yaklaşık 10 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Farklı tariflerde görüşmek üzere hoşçakalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder