10 Mayıs 2022 Salı

Leziz Sarımsaklı Ekmek Tarifi

 

Leziz Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 5 gram (1/2 (yarım) paket) kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 125 ml su (1/2 (yarım) su bardağından biraz fazla)
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 2 su bardağı un

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı (30 gr) eritilmiş tereyağ
  • 3 adet sarımsak
  • 1 dolu yemek kaşığı krem peynir
  • 150 gram rendelenmiş kaşar peynir veya mozzarella
  • İsteğe bağlı olarak kekik

    Leziz Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle derin bir kaseye 5 gram (1/2 paket) kuru maya,1 yemek kaşığı toz şeker,125 ml su (1/2 su bardağından biraz fazla) ilave ediyoruz.
  • Karıştırıyoruz ve üzerini kapatarak mayanın aktifleşmesi için 10 dakika bekliyoruz.
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz,3 yemek kaşığı sıvı yağ,2 su bardağı unun bir kısmını ilave ediyoruz.
  • Çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz.
  • Kalan unu da ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
  • Üzerini süreç film ile kapatıyoruz.
  • Ilık bir ortamda 1 saat mayalandırıyoruz.
  • Streç filmi açarak havasını alıyoruz.
  • Un serptiğimiz zemine de havasını iyice çıkartarak yuvarlıyoruz.
  • Merdane yardımıyla 30 cm çapında açıyoruz.
  • Fırın tepsimize hamurumuzu alıyoruz.
  • 1 yemek kaşığı (30 gr) eritilmiş tereyağı bir kaseye alıyoruz.
  • 3 adet rendelenmiş sarımsak,1 dolu yemek kaşığı krem peynir ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Açtığımız hamurun üzerine bu karışımı sürüyoruz.
  • 150 gram rendelenmiş kaşar peynir veya mozzarella koyuyoruz.
  • İsteğe bağlı olarak kekik serpiyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200°c / 392°f fırında yaklaşık 10 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Farklı tariflerde görüşmek üzere hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder