Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram tavuk göğsü
Marinesi için
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 7-8 adet patates
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Sosu için
- 1 kase yoğurt
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
Üzeri için
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk etini jülyen doğrayıp uygun bir kaba alıyoruz.
- Marinesi için bütün malzemeleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Üzerini kapatıp 2-3 saat dinlendiriyoruz.
- Daha sonra etimizi uygun bir tavaya alıyoruz rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Patatesleri soyup kibrit çöpü büyüklüğünde doğrayıp tuzlu suda 15dk bekletiyoruz.
- Daha sonra suyunu süzüp kağıt havlu üzerine alıyoruz.
- Kızgın yağda kızartıyoruz servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip etimizi üzerine yerleştiriyoruz.
- Zeytinyağ pul biber toz biberi tavada kızdırıp üzerine gezdiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder