10 Mayıs 2022 Salı

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram tavuk göğsü

Marinesi için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 7-8 adet patates

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Sosu için

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini jülyen doğrayıp uygun bir kaba alıyoruz.
  • Marinesi için bütün malzemeleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Üzerini kapatıp 2-3 saat dinlendiriyoruz.
  • Daha sonra etimizi uygun bir tavaya alıyoruz rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Patatesleri soyup kibrit çöpü büyüklüğünde doğrayıp tuzlu suda 15dk bekletiyoruz.
  • Daha sonra suyunu süzüp kağıt havlu üzerine alıyoruz.
  • Kızgın yağda kızartıyoruz servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip etimizi üzerine yerleştiriyoruz.
  • Zeytinyağ pul biber toz biberi tavada kızdırıp üzerine gezdiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder