Milföy Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet milföy hamuru
- 1 kase rendelenmiş beyaz peynir
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı susam
Milföy Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Milföy böreği yapımı için; ilk olarak ,5 adet milföyü buzluktan çıkartıp, hafifçe yumuşayana kadar bekletelim.
- Diğer tarafta bir kase içine yeteri miktarda yarım yağlı beyaz peyniri rendeleyelim.
- Yine bir kasede pekmez ve suyu iyice karıştıralım.
- Milföy hamurunu tezgaha alalım bir tarafına 4 parça peynir koyalım, diğer tarafını peynirlerin üzerine doğru kapatalım.
- Önce kenarlarına daha sonra ortadan yukarıdan aşağıya sonra sağdan sola doğru parmak uçlarımız ile hafifçe bastıralım.
- Sonra bir bıçak ile 4 de keselim ve yine parmak uçlarımız ile kenarlarına bastıralım.
- Önce pekmezli suya daha sonra da susama batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim ve sıcak sıcak servis edelim.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder