10 Mayıs 2022 Salı

Milföy Böreği Tarifi

 

Milföy Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet milföy hamuru
  • 1 kase rendelenmiş beyaz peynir

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı susam

    Milföy Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Milföy böreği yapımı için; ilk olarak ,5 adet milföyü buzluktan çıkartıp, hafifçe yumuşayana kadar bekletelim.
  • Diğer tarafta bir kase içine yeteri miktarda yarım yağlı beyaz peyniri rendeleyelim.
  • Yine bir kasede pekmez ve suyu iyice karıştıralım.
  • Milföy hamurunu tezgaha alalım bir tarafına 4 parça peynir koyalım, diğer tarafını peynirlerin üzerine doğru kapatalım.
  • Önce kenarlarına daha sonra ortadan yukarıdan aşağıya sonra sağdan sola doğru parmak uçlarımız ile hafifçe bastıralım.
  • Sonra bir bıçak ile 4 de keselim ve yine parmak uçlarımız ile kenarlarına bastıralım.
  • Önce pekmezli suya daha sonra da susama batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim ve sıcak sıcak servis edelim.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder