5 Mayıs 2022 Perşembe

Patatesli Buzluk Böreği Tarifi

 

Patatesli Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg yufka (10 adet)

İçi için;

  • 2 kg patates
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 3 yemek kaşığı salça
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

İç sosu için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 Türk kahvesi fincanı sirke
  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 büyük kase yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Sıvı yağ

Süslemek için;

  • Çörek otu
  • Susam

    Patatesli Buzluk Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patateslerimizi soyup haşlıyoruz.
  • Daha sonra patateslerimizi eziciye iyice eziyoruz.
  • Soğanlarımızı ufak ufak doğrayıp erdiğimiz patateslerin üzerine ekliyoruz.
  • Ardından bütün iç malzemeleri ekleyip özdeşleşene kadar güzelce karıştırıyoruz.
  • İç sosu için bütün malzemeleri koyup çırpıcıyla çırpıyoruz.
  • Yufkalarımızı üst üste masaya serip 8’e bölüyoruz.
  • İç sosumuzu her yerine fırça yardımıyla sürüp, patatesli harcımızdan koyup yuvarlıyoruz.
  • Bu şekilde bütün yufkaları bitirene kadar sarıyoruz.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsimize aralıklı olarak diziyoruz.
  • Üst sosunu hazırlayıp böreklerimizin hepsinin üzerine sürüyoruz.
  • Susam ve çörek otu ile süsleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Not: ister pişirip ister çiğ olarak buzdolabı poşetlerine koyup buzlukta muhafaza edebilirsiniz.

    Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder