Patatesli Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg yufka (10 adet)
İçi için;
- 2 kg patates
- 2 adet büyük boy soğan
- 3 yemek kaşığı salça
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
İç sosu için;
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 1 Türk kahvesi fincanı sirke
- 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 büyük kase yoğurt
- 1 adet yumurta
- Sıvı yağ
Süslemek için;
- Çörek otu
- Susam
Patatesli Buzluk Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patateslerimizi soyup haşlıyoruz.
- Daha sonra patateslerimizi eziciye iyice eziyoruz.
- Soğanlarımızı ufak ufak doğrayıp erdiğimiz patateslerin üzerine ekliyoruz.
- Ardından bütün iç malzemeleri ekleyip özdeşleşene kadar güzelce karıştırıyoruz.
- İç sosu için bütün malzemeleri koyup çırpıcıyla çırpıyoruz.
- Yufkalarımızı üst üste masaya serip 8’e bölüyoruz.
- İç sosumuzu her yerine fırça yardımıyla sürüp, patatesli harcımızdan koyup yuvarlıyoruz.
- Bu şekilde bütün yufkaları bitirene kadar sarıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsimize aralıklı olarak diziyoruz.
- Üst sosunu hazırlayıp böreklerimizin hepsinin üzerine sürüyoruz.
- Susam ve çörek otu ile süsleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: ister pişirip ister çiğ olarak buzdolabı poşetlerine koyup buzlukta muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder