20 Mayıs 2022 Cuma

Pratik Lavaş Tarifi

 

Pratik Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

10 adet lavaş için;

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Hamurların arasına sürmek için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Pratik Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un, süt ve tuz karışımını yoğurup 10 bezeye ayırıyoruz.
  • İlk bezeyi avuç içi kadar açıp kenarı koyuyoruz.
  • 2. Bezeyide avuç içi kadar açıyoruz.
  • İlk açtığımız bezenin üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ sürüp 2. Bezeyi üzerine kapatıyoruz. Kenara alıyoruz.
  • Kalan bezeleride bu şekilde yaparak 5 adet yuvarlak elde ediyoruz.
  • Daha sonra arasına yağ sürülen ikili avuç içi kadar açılan hamuru merdane yardımıyla açarak genişletiyoruz.
  • Sıcak ısınmış tavada pişiriyoruz.Dikkat edin hızlı pişiyor yanmasın.
  • Arada yağ olduğu için kabarıp ayrılıyor iki lavaş aynı anda pişiyor.
  • İster tek yönlü ister iki tarafını pişirebiliriniz.Afiyetler olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder