Tuzlu Pankek Tarifi
Tuzlu Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 1,5 çay bardağı un
Tuzlu Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tuzlu pankek için uygun bir karıştırma kabına yumurta, süt, tuz, kabartma tozu ve unu alarak mikserle pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- Tavaya fırça ile sıvı yağ sürelim ve ısınmasını bekleyelim.
- Kızan tavaya hamurdan birer kaşık dökelim ve kendi kendine yayılmasını bekleyelim. Pankeklerinizin aynı ölçüde olması için hamuru aynı ölçülerde koyalım.
- Pankeklerimizin üzerleri göz göz olduktan sonra spatula ile ters çevirelim ve diğer tarafının da pişmesini sağlayalım. Pankeklerimizi kısık ateşte pişirmeye dikkat edelim.
- Tüm harcımız bittikten sonra tuzlu pankeklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder