Tuzlu Pankek Tarifi

 

Tuzlu Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1,5 çay bardağı un

    Tuzlu Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tuzlu pankek için uygun bir karıştırma kabına yumurta, süt, tuz, kabartma tozu ve unu alarak mikserle pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  • Tavaya fırça ile sıvı yağ sürelim ve ısınmasını bekleyelim.
  • Kızan tavaya hamurdan birer kaşık dökelim ve kendi kendine yayılmasını bekleyelim. Pankeklerinizin aynı ölçüde olması için hamuru aynı ölçülerde koyalım.
  • Pankeklerimizin üzerleri göz göz olduktan sonra spatula ile ters çevirelim ve diğer tarafının da pişmesini sağlayalım. Pankeklerimizi kısık ateşte pişirmeye dikkat edelim.
  • Tüm harcımız bittikten sonra tuzlu pankeklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder