10 Mayıs 2022 Salı

Tavuklu Keşkek (Düdüklüde) Tarifi

 

Tavuklu Keşkek (Düdüklüde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı keşkeklik buğday
  • 1 avuç nohut
  • Ilık su (ıslatmak için)
  • 1 tavuk but
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 lt + 2-2,5 su bardağı su

Salçalı sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça

    Tavuklu Keşkek (Düdüklüde) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keşkeklik buğday ve nohutları bir kaba alıp üzerine ılık su ekleyerek 1 gece öncesinden ıslatalım.
  • Ardından buğdayımızı yıkayalım ve sarı suyundan arınmasını sağlayalım.
  • Yıkadığımız buğday ve nohutumuzu düdüklü tencereye alalım,
  • Üzerine tavuk budu, tuzu ve sıcak suyu ekleyerek düdüklünün kapağını kapatalım ve kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dakika pişirelim. Eğer buğday ve nohutu 1 gece öncesinden haşlamamışsanız 1 saat kadar pişirmelisiniz.
  • Sürenin sonunda düdüklünün havasını çıkartalım ve kapağını açarak içerisinden tavuk budunu bir tabağa  alalım.
  • Tavuğumuzun derisini ve kemiklerini ayıralım, sonrasında etleri tekrar düdüklüye alalım. Keşkek suyunu çektiği için tekrar su ilave edelim. Ben 2-2,5 su bardağı kadar daha su ilave ettim.
  • Büyükçe bir tahta kaşığın arkası ile keşkeği ezelim.
  • Keşkeğimiz yeterince ezildikten sonra sosu için tavaya tereyağı ve sıvı yağı alalım.
  • Tereyağı eridikten sonra salçayı ilave edelim ve kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
  • Sosumuzda hazır olduktan sonra keşkeğimizi bir tabağa alalım ve yayalım.
  • Üzerine hazırladığımız salçalı sostan gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder