Tavuklu Keşkek (Düdüklüde) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı keşkeklik buğday
- 1 avuç nohut
- Ilık su (ıslatmak için)
- 1 tavuk but
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 lt + 2-2,5 su bardağı su
Salçalı sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
Tavuklu Keşkek (Düdüklüde) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keşkeklik buğday ve nohutları bir kaba alıp üzerine ılık su ekleyerek 1 gece öncesinden ıslatalım.
- Ardından buğdayımızı yıkayalım ve sarı suyundan arınmasını sağlayalım.
- Yıkadığımız buğday ve nohutumuzu düdüklü tencereye alalım,
- Üzerine tavuk budu, tuzu ve sıcak suyu ekleyerek düdüklünün kapağını kapatalım ve kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dakika pişirelim. Eğer buğday ve nohutu 1 gece öncesinden haşlamamışsanız 1 saat kadar pişirmelisiniz.
- Sürenin sonunda düdüklünün havasını çıkartalım ve kapağını açarak içerisinden tavuk budunu bir tabağa alalım.
- Tavuğumuzun derisini ve kemiklerini ayıralım, sonrasında etleri tekrar düdüklüye alalım. Keşkek suyunu çektiği için tekrar su ilave edelim. Ben 2-2,5 su bardağı kadar daha su ilave ettim.
- Büyükçe bir tahta kaşığın arkası ile keşkeği ezelim.
- Keşkeğimiz yeterince ezildikten sonra sosu için tavaya tereyağı ve sıvı yağı alalım.
- Tereyağı eridikten sonra salçayı ilave edelim ve kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
- Sosumuzda hazır olduktan sonra keşkeğimizi bir tabağa alalım ve yayalım.
- Üzerine hazırladığımız salçalı sostan gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder