11 Mayıs 2022 Çarşamba

Tepsiler Dolusu Tel Tel Açma Tarifi

 

Tepsiler Dolusu Tel Tel Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt (400 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 adet yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 7 su bardağı un

Arasına sürmek için;

  • 100 gram tereyağı
  • Ben zeytin ezmesi kullandım (farklı malzemelerde kullanabilirsiniz)

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

    Tepsiler Dolusu Tel Tel Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yoğurma kabına süt, maya ve şekeri alarak 2-3 dakika kadar bekletin.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur olana kadar güzelce yoğurun.(unu yavaş yavaş kontrollü ekleyin).
  • Üzerini streçleyip 1 saat kadar mayalandırmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya bölüp bezeler yapın ve her bezenin üzerine 1 çay kaşığı kadar tereyağ ilave edin.
  • Daha sonra el ile yuvarlak şekilde açıp zeytin ezmesi sürerek rulo şekli verin.
  • Hepsini yaptıktan sonra rulo şekli verdiğiniz açmaları ortadan keserek birbirine dolayarak şekil verip fırın tepsisine dizin.
  • Tepside 20 dakika kadar mayalanması için bekleyin.
  • Sonra yumurta sarısı sürüp kızarana kadar pişirin. (fırından alınca üzerine nemli bez örtün). Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder