Tepsiler Dolusu Tel Tel Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt (400 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1 adet yumurta akı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 7 su bardağı un
Arasına sürmek için;
- 100 gram tereyağı
- Ben zeytin ezmesi kullandım (farklı malzemelerde kullanabilirsiniz)
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
Tepsiler Dolusu Tel Tel Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yoğurma kabına süt, maya ve şekeri alarak 2-3 dakika kadar bekletin.
- Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur olana kadar güzelce yoğurun.(unu yavaş yavaş kontrollü ekleyin).
- Üzerini streçleyip 1 saat kadar mayalandırmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya bölüp bezeler yapın ve her bezenin üzerine 1 çay kaşığı kadar tereyağ ilave edin.
- Daha sonra el ile yuvarlak şekilde açıp zeytin ezmesi sürerek rulo şekli verin.
- Hepsini yaptıktan sonra rulo şekli verdiğiniz açmaları ortadan keserek birbirine dolayarak şekil verip fırın tepsisine dizin.
- Tepside 20 dakika kadar mayalanması için bekleyin.
- Sonra yumurta sarısı sürüp kızarana kadar pişirin. (fırından alınca üzerine nemli bez örtün). Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder