Tereyağlı Peynirli Poğaça (Mayasız) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tepeleme tereyağı (150g)
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 5 – 5, 5 su bardağı un
Üzerine;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
İçine;
- 200g Beyaz peynir
- Maydanoz
Tereyağlı Peynirli Poğaça (Mayasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağı, yoğurt, sıvı yağ, bir tam yumurta ve diğer yumurtanın beyazını, tuz, şeker ve kabartma tozunu yoğurma kabına alıp iyice karıştırıyoruz.
- Ardından unu kontrollü bir şekilde azar azar ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Hazırladığımız hamuru 10-15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
- Hafif unlanmış tezgaha merdaneyle çok ince olmayacak şekilde, 3-4 milimetre kalınlığında açıyoruz.
- Peyniri çatalla eziyoruz. Dilerseniz bu aşamada ince kıyılmış maydanozda ekleyebilirsiniz.
- İster kalıp ister bardakla yuvarlaklar kesip içine peynir koyup kenarlarını iyice kapatıyoruz. İsteyen kenarları çatalla da bastırarak kapatabilir. Ya da merdaneyle hiç açmadan direk hamurdan parçalar koparıp elinizde yuvarlayıp, içini koyup elinizde kenarlarını kapatabilirsiniz.
- Tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürüp, üzerine susam serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.
- Mis kokulu nefis poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder