Vişne Soslu Kremalı Mozaik Pasta (Deneme Rekoru Kıran Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
Mozaik kısmı için;
- 1,5 paket petibör bisküvi
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
Krema için;
- 1 kutu krema
- 2 poşet krem şanti
- 400 gram labne
- 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
- Yarım çay bardağı soğuk süt
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı vişne
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı tereyağı
Vişne Soslu Kremalı Mozaik Pasta (Deneme Rekoru Kıran Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritip kakao, süt ve şekeri ekleyin.
- Bir kasede bisküvileri kırıp karışımı ilave edip karıştıralım.
- 20 cm kalıba ekleyip yayın ve buzdolabına dinlenmeye bırakın.
- Krema kısmı için tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp yüksek devirde mikser ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Hazır olduktan sonra mozaik tabanı üzerine ekleyin.
- Dondurucuda 2 saat kadar dondurun.
- Vişne ve şekeri sos tenceresine alın kaynanaya başlayınca suda erittiğimiz nişastayı ekleyin kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp tereyağını ilave edin.
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
- Pastayı üzerini kapatıp dondurucu kısmında haftalarca bırakabilirsiniz.
- Dilediğiniz zaman çıkarıp bir kaç dakika oda ısısında bekletip dilimleyip servis edebilirsiniz.
Vişneli sos için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder