3 Temmuz 2022 Pazar

Çilekli Pudingli Pasta Tarifi

 




Çilekli Pudingli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 150 gram şeker (1,5 çay bardağı)
  • 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 70 gram sıvı yağ (1 çay bardağından 1 parmak eksik)
  • 170 gram un (1,5 + 1 parmak çay bardağı)
  • 70 ml fanta veya sodalı limonata
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu

Krema için;

  • 2 paket vanilyalı puding
  • 1200 ml süt
  • 100-150 gram şeker (Şeker oranı isteğe bağlı)
  • 450 gram crème fraîche/schmand (Süzme yoğurt veya krem peynir)

Üzerine;

  • 1 kilo kadar çilek
  • 500 ml’lik çilekli pasta jölesi
  • 100 gram şeker
  • Tepsi ölçüsü: 24×37 cm Almanya puding toz miktarı 37 g

    Çilekli Pudingli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ben zenker’nın dikdörtgen kalıbını kullandım dikdörtgen borcamdada yapabilirsiniz. Dilerseniz kekin üzerine 2-3 kaşık çilek reçelide sürebilirsiniz.
  • Kek için yumurta ve şekeri kaba koyun ve en az 5-10 dk rengi açılıp, kabarana kadar çırpın. Sırayla yağı ve fantayı ekleyip kısaca çırpmaya devam edin.
  • Unu ve kabartma tozunu eleyerek kısaca eliniz ile köpüğünü söndürmeden karıştırıp yağlı kağıt serili tepsiye döküp düzeltin.
  • Tepsiyi tezgaha bir kere vurun ve 180 derece fırında 20-25 dk hafif kızarana dek pişirin. Kürdan testi yapın ve soğumaya bırakın.
  • Kreması için puding tozunu süt ve şekeri tencereye koyun ve kaynatın. Piştikten sonra ocaktan alın üzerine streç folyo kapatıp soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra içine krem peyniri ekleyip mikser ile çırpın. Pürüzsüz olan kremayı kekin üzerine döküp yayın.
  • Kremanın üzerine ortadan kestiğiniz çileklerden yerleştirin. Jöleyi yazdığı şekilde hazırlayıp dikkatlice çileklerin üzerine dökün.
  • Pastayı en az 3-4 saat veya geceden dinlendirip, servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder