Çilekli Pudingli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 150 gram şeker (1,5 çay bardağı)
- 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 70 gram sıvı yağ (1 çay bardağından 1 parmak eksik)
- 170 gram un (1,5 + 1 parmak çay bardağı)
- 70 ml fanta veya sodalı limonata
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Krema için;
- 2 paket vanilyalı puding
- 1200 ml süt
- 100-150 gram şeker (Şeker oranı isteğe bağlı)
- 450 gram crème fraîche/schmand (Süzme yoğurt veya krem peynir)
Üzerine;
- 1 kilo kadar çilek
- 500 ml’lik çilekli pasta jölesi
- 100 gram şeker
- Tepsi ölçüsü: 24×37 cm Almanya puding toz miktarı 37 g
Çilekli Pudingli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker miktarlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ben zenker’nın dikdörtgen kalıbını kullandım dikdörtgen borcamdada yapabilirsiniz. Dilerseniz kekin üzerine 2-3 kaşık çilek reçelide sürebilirsiniz.
- Kek için yumurta ve şekeri kaba koyun ve en az 5-10 dk rengi açılıp, kabarana kadar çırpın. Sırayla yağı ve fantayı ekleyip kısaca çırpmaya devam edin.
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek kısaca eliniz ile köpüğünü söndürmeden karıştırıp yağlı kağıt serili tepsiye döküp düzeltin.
- Tepsiyi tezgaha bir kere vurun ve 180 derece fırında 20-25 dk hafif kızarana dek pişirin. Kürdan testi yapın ve soğumaya bırakın.
- Kreması için puding tozunu süt ve şekeri tencereye koyun ve kaynatın. Piştikten sonra ocaktan alın üzerine streç folyo kapatıp soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra içine krem peyniri ekleyip mikser ile çırpın. Pürüzsüz olan kremayı kekin üzerine döküp yayın.
- Kremanın üzerine ortadan kestiğiniz çileklerden yerleştirin. Jöleyi yazdığı şekilde hazırlayıp dikkatlice çileklerin üzerine dökün.
- Pastayı en az 3-4 saat veya geceden dinlendirip, servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder