Yağ Çekmeyen Balon Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
- 1 çay bardağı soğuk su
- 1 çay bardağı yoğurt
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un herkeste aynı gitmeyebilir kontrollü olun kulak memesi yumuşaklığında olacak
Yağ Çekmeyen Balon Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir karıştırma kabına sıvı malzemeler eklenip çırpılır tuz, yoğurt bütün malzemeler eklenip, çırpılır.
- Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim iki üç dakika daha yoğurup, üstüne streç geçirip, 40 dakika bekletilir. Hamur ne kadar çok bekletilirse o kadar iyi sonuç alınır.
- Bekleyen hamurumuzu altına üstüne un serpiştirip oklavayla.
- Resimdeki gibi açıp, su bardağı yardımıyla kesip sıcak yağın içine orta ateşte yavaş yavaş pişirelim, ara ara tavayıda sallayarakta arkalı önlü pişirelim. Havlu peçete serili tabağa alalım, servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder