3 Temmuz 2022 Pazar

Çilekli Tart Cobbler Tarifi

 

Çilekli Tart Cobbler Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (Soğuk olmalı)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 limon rendesi (Tercihe bağlı, yarım kullandım)
  • 2 yemek kaşığı süt kaymağı (Yoğurt yaparken mayalama öncesi kaymağı ayırıyorum) kaymak yerine yarım paket krema olabilirÇilekli taban karışımı için;
    • 500 gram çilek (Benim kullandığım dağ çileği )
    • Yarım limon rendesi
    • Yarım limon suyu
    • 2 yemek kaşığı nişasta
    • 3 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağı
    • 1 paket vanilya
    • 1 çay kaşığı tarçın

    Üzeri için;

    • 1 yemek kaşığı esmer şeker (Esmer şeker yok ise piştikten sonra pudra şekeri serpilebilir. ya da hiçbir şey kullanılmayabilir)

    Servis sunumunda;

    • Dondurma

      Çilekli Tart Cobbler Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Hamur yapılışı için; kaymak hariç tüm malzemeleri karıştırıp kum kovanına gelene kadar ufalayın. Kaymağı ekleyip, iyice yoğurun. Streçe sarıp on dk buzlukta bekletin.
    • Çilekli karışım için; çilekleri halka halka doğrayın. Eritilen tereyağı ve diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın. Orta boy bir fırın kabına yayın.
    • Hamuru buzluktan alıp, karışımın üzerine ufalayın. Esmer şekeri serpin.
    • Önceden ısıtılmış 170 derece fanlı- orta kat fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Soğuyunca istediğiniz gibi servis edebildiniz. Deneyeceklere afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder