26 Ağustos 2022 Cuma

Düdüklüde Pratik Tavuklu Keşkek Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı buğday
  • 1 avuç nohut
  • 1 adet tavuk budu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 litre + 2-2,5 su bardağı su

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça

     Nasıl Yapılır?

  • Buğday ve nohutu bir gece önceden ıslıyoruz.
  • Ertesi gün düdüklüye koyup üzerine tavuğu yerleştiriyoruz. Tuzunu da ekleyip suyunu koyuyoruz.
  • Düdüklünün kapağını kapatıp 45 dakika pişiriyoruz.
  • Daha sonra tavuğu içinden alıp didikliyoruz ve tencereye ekliyoruz. Bu sırada tekrar sıcak su ilavesi yapıyoruz.
  • Tahta bir kaşıkla taneleri ve tavuğu eze eze iyice karıştırıyoruz.
  • Tavuklar keşkeğin içinde iyice eriyip kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Ayrı bir tavada salçayı kokusu çıkana kadar yağda kavuruyoruz.
  • Servis sırasında keşkeği tabağa alıp yayıyoruz.
  • Üzerine de salçalı sostan gezdirip sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder