Malzemeler
- 2 su bardağı buğday
- 1 avuç nohut
- 1 adet tavuk budu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 litre + 2-2,5 su bardağı su
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
Nasıl Yapılır?
- Buğday ve nohutu bir gece önceden ıslıyoruz.
- Ertesi gün düdüklüye koyup üzerine tavuğu yerleştiriyoruz. Tuzunu da ekleyip suyunu koyuyoruz.
- Düdüklünün kapağını kapatıp 45 dakika pişiriyoruz.
- Daha sonra tavuğu içinden alıp didikliyoruz ve tencereye ekliyoruz. Bu sırada tekrar sıcak su ilavesi yapıyoruz.
- Tahta bir kaşıkla taneleri ve tavuğu eze eze iyice karıştırıyoruz.
- Tavuklar keşkeğin içinde iyice eriyip kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Ayrı bir tavada salçayı kokusu çıkana kadar yağda kavuruyoruz.
- Servis sırasında keşkeği tabağa alıp yayıyoruz.
- Üzerine de salçalı sostan gezdirip sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder